Lütfen bekleyin..



Hastalığına teşhis konulamadı şifayı Medical Parkta buldu

27 Haziran 2016, 18:32 - Okunma: 3935

Sürekli kusma problemi olan ve birçok hastane ve üniversitede derdine çare bulamayan Hacire Bingöl, Medical Park Batman Hastanesi’nde tedavi edildi.

Bazen günde 10-15 kez şiddetli bulantı ve kusma şikayetleri olan Hacire Bingöl; Batman’da ve büyükşehirlerde özel veya üniversite hastanelerinde çok sayıda uzman hekim tarafından defalarca tedavi edilmek istenmiş ve her defasında değişik ilaçlarla kullandırılmış ancak kusma ve bulantı şikayetleri bir türlü tedavi edilememiş.

Son olarak Batman Medical Park Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Tufan Aruk’un tedavisi ile şifa bulduğunu belirten Bingöl “Günde 10-15 kere kusuyordum ve bütün gün bulantılarım devam ediyordu. Hiç bir yere gidemiyor, hayatımı normal olarak sürdüremiyordum. Batman’da ve büyük şehirlerde bir çok özel hastaneye gittim hatta üniversite hastanelerine bile gittim. Hiç bir doktor rahatsızlığımı tedavi edemedi. Son olarak Batman Medical Park Hastanesi’ne geldim burada Tufan Bey rahatsızlığımın nedenini buldu ve 15 gün içinde sağlığıma kavuştum. Uz. Dr. Tufan Aruk’a ve Medical Park Hastanesine teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı osun” dedi.

Kusmaya beyindeki bir hasar neden oluyormuş.

Konu ile görüşlerini aldığımızUz. Dr. Tufan Aruk;“Hasta bize başvurduğunda; tekerlekli sandalyede elinde plastik bir leğen olup, muayene sırasında da bile kusmaya devam ediyordu. Aşırı kusmaya bağlı kilo kaybı, yutma güçlüğü, baş dönmesi, terleme, solukluk, uykusuzluk şikayetleri mevcuttu. Kapsamlı muayene ve tetkikler sonunda hastanın beyninde medulla oblangata düzeyinde bulunan kusma merkezinin hasara uğradığı ve sürekli kusma uyarıları gönderdiği tespit edildi. Vücutta aşırı sıvı, potasyum, sodyum kaybı ve buna bağlı tansiyon düşüklüğü mevcuttu. Hastanın önceki tüm ilaçları kesilerek hasarlı kusma merkezini baskılayan tek bir ilaç başlandı. Elektrolit ve sıvı desteği ile genel durumu düzelen hastanın bulantı ve kusma şikayetleri düzelince tek bir ilaç reçete edilerek taburcu edildi. 15 gün sonra kontrol için gelen hastanın genel tıbbi durumu tamamen düzelmişti.” şeklinde konuştu. 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=