Lütfen bekleyin..



Doğru, ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı

25 Temmuz 2016, 17:11 - Okunma: 2162

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, basında sansürün kaldırılışı ve '24 Temmuz Gazeteciler Bayramı' nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, 24 Temmuz 1908'de Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesinden sonra çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, çıkarılmış olduğu bir gün olması dolayısıyla ‘Basın Bayramı’ olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Doğru açıklamasında, basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak, kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda her koşulda sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi.

Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunduğunu belirten Doğru, “Son darbe girişiminde de görüldüğü üzere basın halkın ve kamuoyunun bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında çok önemli katkıları bulunuyor.” dedi.

Doğru açıklamasının sonunda, basın sektöründe çalışan ve emek veren gazetecilerin zor şartlarda özverili şekilde çalıştıklarından çok önemli bir konumda bulunduklarına dikkat çekerek, “‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla tüm gazetecilerin ve Batman’da faaliyette bulunan gazete, dergi, radyo, ajans ve televizyon temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=