Lütfen bekleyin..



‘İnsan ve İnşa’ konulu seminere yoğun ilgi!

03 Kasım 2016, 18:18 - Okunma: 1908

Kredi Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürlüğü tarafından yurtlarda kalan öğrenciler yönelik ‘İnsan ve İnşa’ konulu bir konferansta düzenlendi.

Batman’da, Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından ‘İnsan ve İnşa’ konulu seminer verildi.

Seminere; Eğitimci-Yazar Selim Gündüzalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan, Kredi Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, kurum müdürleri, bazı STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu program, Kredi Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’ın açılış konuşmasıyla başladı.

“Bizler Yesrib’i Medine yapan, Konstantiniyye’yi İstanbul yapan ve Anatolia’yı Anadolu yapan mirasın varisiyiz.” diyen Özperk, bu nedenle yükümüzün daha da ağırlaştığını söyledi.

Özperk, “Bu ağırlaşmadan dolayı da gençlerin çok daha yetişmesi gerekiyor. Bu yetişme ve geleceğe hazırlanma yolculuğunda da Kredi Yurtlar Kurumu olarak bizler sorumluklarımızı artırdık. Öğrencilerimize otelcilik hizmetiyle beraber aynı zamanda öğrencilerimize ve gençlerimizin geleceğe hazırlamada da sahibi olduğumuz medeniyetin bugünkü temsilci ve varisleri olarak sizleri daha iyi yarınlara yetiştirme adın,  eğitim faaliyetlerini de yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz.” dedi.

“Tahsilimiz bittiği gün çalışmalarımız başlıyor”

Ardından konuşan Eğitimci-Yazar Selim Gündüzalp, okumanın önemine değindi.

Gündüzalp, “Sizden istirham ediyorum yorulmayalım ve yılmayalım daha fazla davamızı ileriye gidelim. Hz. Peygamberin senasına mazhar olalım. Rabbim bizleri ne kadar güzel yarattığından bahsediyor. O yaratılışa riyakârımızı gösterelim inşallah. Birden okuldan çıkarak olmuyor bunlar. Tahsilimiz bittiği gün çalışmalarımız başlıyor. Okuyacağımız kitaplarımız başucumuzda dursun. Biz tahrik etsinler, taciz etsinler; ‘Niye okumuyoruz?’, ‘Niye incelemiyoruz?’ diye.” ifadelerini kullandı.

Coğrafik  ve iklim şartların okumaya etkisinin olduğunu belirten Gündüzalp, bu gibi şartları avantaja çevirip okumak için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

“Faaliyetlerinizi ve gayretlerinizi biraz daha yükseltin”

Gündüzalp, şöyle konuştu: “Sizin yapacağınız çalışmada bugün atacağınız çekirdekler, burada kendini gösterecek. Ne olur faaliyetlerinizi, gayretlerinizi, himmetinizi ve şevkinizi biraz daha yükseltin. Biz sizinle geçmişte iftihar ettiğimiz gibi bugün de iftihar ediyoruz; gelecekte de iftihar etmeye devam edelim. Buna hakkım var çünkü aynı topraklarda aynı nefesi teneffüs ediyoruz. Gayretinizi görüyoruz ve bunu sizden beklememiz hakkımızdır. Ne olur gayret edinin hiçbir şeyiniz yoksa sevginiz de mi yok. Her şeyin bir çıkış yolu, bir anahtarı var ama birinin el atması gerekiyor. (İLKHA)

insan-ve-insa-semineri.jpg

insan-ve-insa-semineri-001.jpg

mehmet-safi-ozperk.jpg

selim-gunduzalp.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=