Lütfen bekleyin..



"Yanlış verilen eğitim ile milletine savaş açıldığını gördük"

06 Aralık 2016, 17:30 - Okunma: 2853

Öğrencilerle bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “eğitimin yanlış kişiler tarafından verildiği zaman bir kısım insanların kendi milletine, insanına savaş açtığını gördük” dedi.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmen Evinde organize edilen kahvaltılı toplantıda Batman Valisi Ahmet Deniz, okul öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasının ardından söz alarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, eğitimde Türkiye’nin ciddi mesafeler kat ettiğini belirtti.

Türkiye'nin geleceği iyi yetişmiş öğrencilerin elinde olduğunu vurgulayan Deniz, “Siz öğrenciler bizler için çok değerli, kıymetlisiniz. Çünkü ülkemizin geleceği sizlerin elinizdedir. Bizlere düşen de sizlere iyi eğitim imkânları sağlamak, sizlerin sorunlarını gidermektir. Türkiye çok ciddi gelişim içerisinde. Ama birde bu coğrafyada maalesef ülkemizin gelişmesini, kıskanan, sizlerin geleceğini ipotek altına almaya çalışan bazı oluşumlar da var. Bir kısım dışardan destekli maalesef haince girişimler olmuyor değil. Hepimiz 15 Temmuz’u yaşadık.” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde Türkiye’de bir iç savaş yaşanabileceğine dikkat çeken Deniz, “Eğitimin yanlış kişiler tarafından verildiği zaman bir kısım insanların kendi milletine, insanına savaş açtığını gördük. Allah göstermesin darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı şu an Türkiye’de de Suriye gibi iç savaş olacaktı, geleceğimiz olmayacaktı. Çünkü vatan olmazsa eğitim sağlık, kalkınma, huzur ve güvenlik olmaz. Onun için sizlerden ricamız, gece gündüz demeden ülkemizin birliğine, beraberliğine, milli ve manevi değerlerimize, insani değerlere sahip çıkarak, birbirimizi kucaklayarak yetişmemizdir. Ama iyi okuyacağız. Okumadan, asla ve asla üretmeden gelişmek mümkün değildir. Çünkü bu milletin geleceği sizlerin elinizde, omuzlarınızdadır. Bizler bu bayrağı size devredeceğiz. Şehit kanıyla boyanmış bu al bayrağımız hep zirvede olması lazım. Onu da zirveye taşıyacak sizlersiniz. Sizleri yürekten seviyoruz ama mutlaka kitap okuma alışkanlıklarımızı yitirmeyelim.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı, soru-cevap şeklinde devam etti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=