Lütfen bekleyin..



Sabah namazı buluşmalarına ilgi sürüyor

25 Aralık 2016, 22:36 - Okunma: 2088

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu "Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında Batman İl Müftülüğünün organizesiyle çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar, sabah namazında bir araya gelmeye devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu "Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında, Batman’daki vatandaşlar bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Merkez Şevket Başak Camiinde kılınan sabah namazına İl Müftü Yardımcıları Ahmet Ateş ile Ahmet Duran, Kredi Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Kredi Yurtlar Kurumu Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Alaettin Onur, müftülük çalışanları, yurtta kalan öğrenciler ve cami müdavimleri katıldı.

Sabah namazı sonrası Ayhanlar Camii Müezzin Kayyımı Hıvzullah Kavak hoca Kur’an-ı Kerim okudu.  Ardından Batman İl Müftülüğünde göreve yeni başlayan İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ateş, yaptığı konuşmada gençlerin sabah vakitlerinde yan yana gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

"Geçlerin sabah namazlarına katılması kadar önemli bir şey görmüyorum"

Gençlerin, sabah namazına katılmış olmasının kendisini çok duygulandırdığını ve sevindirdiğini söyleyen Ateş, “Sizin gibi geçlerin böyle sabah namazlarına katılması kadar önemli bir şey görmüyorum. Çünkü bu sabah vaktinin uykusunun en tatlı olan bir zaman dilimidir. O uykuyu bırakıp da camiye cemaate gelmeniz ve beraber sabah namazı kılmamız sizin içinizdeki imanın gereğidir. Çünkü siz Allah'a, peygambere, salih amele, namaza ve sabah namazını cemaatle kılmaya inanmışsınız ki şu anda buradasınız. Geleceğin nesli sizlersiniz. Yarının esas cemaatini burada teşkil edecek sizlersiniz." dedi. 

"Gençliğin yeri camilerdir"

Müftü yardımcısı Ateş'in ardından konuşan  Kredi Yurtlar Kurumu Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Alaettin Onur ise Peygamber Efendimizin (sav) 'Komşumuz aç iken, tok yatan bizden değildir.' hadisini hatırlatarak şunları kaydetti: "Bu hadis-i şerifi biraz farklı bir yöne çekerek başka bir anlam da çıkarıyorum. Biz buradayken Batman sokaklarında, barlarda, hırsızlık yapanlar, içki içen ve yanlış yollarda gençlerimiz varsa bu bizim için bir dert olması lazım. Yurdumuzun bu imanlı geçleri Batman'ın sokaklarına şöyle bir mesaj veriyor; gençliğin yeri camilerdir. Gençliğin yeri sokaklar, barlar ve kumar alanları değildir. Gençlerin yeri burasıdır diye mesaj verdi bu kardeşlerimiz.  Bu buluşmaların devamını diliyorum."

İl Müftülüğünce organize edilen "Sabah Namazı Buluşmaları"nın uygulanmaya devam edeceği bildirildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=