Lütfen bekleyin..



Hac Kayıtları Cuma günü bitiyor

04 Ocak 2017, 23:24 - Okunma: 1864

2017 Yılı İlk defa hac kaydı yapmak isteyenler için Cuma günü son gün.

Diyanet İşleri Başkanlığınca organize edilecek olan 2017 Yılında hacca gitmek isteyen ve ilk defa kayıt yapacak vatandaşların 28 Aralık 2016 tarihinde başlayan Yeni Kayıt işlemleri 06 Ocak 2017 Cuma günü bitiyor.

İl Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Batman’da Hacca gitmek isteyen ve ilk defa kayıt yapan 1200 kişi müracaatta bulundu.  Kayıtların yarın (Cuma günü) son bulacağı, kayıt yapmak isteyen vatandaşlarımızın ilgili bankaya 20 TL Hac kayıt ücretini yatırdıktan sonra www.hac.diyanet.gov.tr internet adresinden veya İl ve İlçe Müftülüklerine müracaat ederek kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Bu Sene Otomatik Kayıt Yenileme İşlemi Yapmayacak…

İl Müftülüğü yetkilileri, “ Kayıt yenileme işlemleri 09 Ocak – 30 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Önceki yıllarda olduğu gibi bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı kayıt yenileme işlemini otomatik olarak merkezden yapmayacaktır. Kayıt yenileme İşlemleri kaydı olan vatandaşlar tarafından ister internet üzerinde, ister İl ve İlçe Müftülüklerine müracaat ederek yapılabilecektir. Kayıt yenileme işlemini yapmayanlar bu seneki Hac Kurasına katılamayacağından herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için bu tarihler arasında mutlaka kayıtlarını yenilemeleri gerekmektedir.” şeklinde açıklama yaptılar.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=