Lütfen bekleyin..



Batman örnek bir kent olma yolunda

09 Şubat 2017, 17:47 - Okunma: 2474

Batman Valisi Ahmet Deniz, Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından düzenlenen çarşamba buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen toplantılarının bu haftaki misafiri oldu.

Birlik Vakfı Batman şubesi üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı "Batmanın Kent Vizyonu" temasıyla gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Vali Deniz, şehirleri içinde yaşayan insanların kültürüne göre inşa edilmesi gerektiğini belirterek, şehirlerimiz kültürümüzü, gelenek göreneklerimizi ve inançlarımızı barındırdığını ifade etti.
 
ahmet-deniz-birlik-vakfi.jpg

Vali Deniz; "Atalarımıza baktığımız zaman görürüz; önce bir cami ve daha sonra etrafına medresesi, külliyesi, hamamı, sağlık tesisi ve evleri inşa ederek, oraları bir yaşam merkezi haline getirirler. Bizlerde kendi değerlerimize sahip çıkarak ona uygun şehirleri inşa etmekle sorumluyuz. Geniş perseftikten bakıp çok ciddi bir çalışma ile yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla eğitim merkezleri, spor tesisleri ile kompleks yapılar yapılabilir. Biz de bu bilgi ve birikim var" diye konuştu.
 
ahmet-deniz-birlik-vakfi-003.jpg

“BATMAN TÜRKİYE'DE ÖRNEK BİR KENT OLMA YOLUNDA”
 
Batman'da göreve başladığı günden beri; "Hayata Bağış", " Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar", "Çocuğumu Seviyorum, Anaokuluna Gönderiyorum"   "Batman Her yerde Okuyor" gibi projelerle Batman'ı ülkemizde örnek bir şehir yapmak için çalıştıklarını belirten Vali Deniz, “Kentin, temizlik sorunun giderilmesi, park bahçe ve yeşil alanlarla ilgili yapılan çalışmalarda son bir kaç ay içerisinde önemli mesafe alınmıştır. İlimizi daha iyi yaşanılabilir bir kent yapmak için tüm imkanlar seferber edilerek, çalışmalar yapılmaktadır ” dedi.
 
Vali Deniz, "Son dönemlerde PKK terör örgütünün  Kayseri ve İstanbul gibi kentlerde yaptığı saldırılar karşısında buradaki insanlar kenetleniyor. Bunlar vahşileştikçe bizim insanımız daha da kenetleniyor. İşte bizi biz yapan değer bu birliktelik ruhudur. Bu nedenle bu ülkenin geleceği parlaktır" şeklinde konuştu.
 
Konferansta Dünya Sigara Bırakma günü nediyle bir etkinlik düzenleyeceklerini belirten Vali Deniz, önümüzdeki günlerde Sigarayı bırakma kampanyası düzenleyeceklerini belirterek,sağlığımızı ve geleceğimizi tehdit eden sigaradan kurtulmak için sigara içen bütün vatandaşları sigara bırakmaya davet etti. Daha sonra Vali Deniz, programa katılan beş (5) vatandaşa sigara bıraktırdı.
 
Konuşmanın ardından, "Batman Her Yerde Okuyor" kitap okuma kampanyasına destek amaçlı kitap okuma etkinliği düzenlendi. Vali Deniz, toplantıya katılan vatandaşlarla bir süre kitap okuduktan sonra program sona erdi. 
 ahmet-deniz-birlik-vakfi-001.jpg
Konferansa katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunan Birlik Vakfı Başkan ve yöneticileri Vali Deniz’e Osmanlı Turalı Tablo takdim etti.


 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=