Lütfen bekleyin..



Müftü Erhan imam-hatip okul müdürleriyle bir araya geldi

22 Mart 2017, 22:17 - Okunma: 1999

İmam-hatip ortaokul ve lise müdürleriyle bir araya gelen Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, imam hatipli kimliğin, toplumda değer verilen şahsiyetler olarak geleceğe yönelik yapılan yatırımlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan başkanlığında, imam-hatip okullarında eğitim görmekte olan öğrencilerin dini eğitimlerine katkı sunmak amacıyla Batman ve ilçelerdeki imam-hatip okullarının müdürleri ile toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda yaptığı konuşmada imam-hatip okullarında eğitim görmenin önemine değinen Müftü Erhan, "Bu okullarda eğitim alan öğrencilerin edinmiş oldukları imam-hatipli kimliği, toplumda değer verilen şahsiyetler olarak geleceğimize yönelik yapılan yatırımlar olarak değerlendirilmelidir. Bu kimliğin oluşması sadece müfredat programında almış oldukları temel derslerle oluşmadığı, bunun yanında gerçekleştirilen/gerçekleştirilecek dini, sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle oluşmaktadır. Bu nedenle İl Müftülüğü olarak bizler öğrencilerimizin bu kimlik şuuruyla yetişmesi için katkı sunma noktasında tüm olanaklarımız ile hazırız. Öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazanması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladık." dedi.

Din eğitimine yönelik öğretim programlarını kapsayan müfredatın hazırlanmasını isteyen Erhan, "Bizler alanında eğitimli görevlilerimiz ile imam hatip öğrencilerine konferans, seminer, panel gibi etkinliklerde bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunabiliriz. Din eğitimine yönelik öğretim programlarını kapsayan müfredatın hazırlanmasında katkı sunabiliriz. Kutlu Doğum, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Kandillerde düzenlenecek programlarda öğrencilerinde katılımı sağlanılırsa onların da uygulamalı stajlarına katkı olabilecektir. İmam-hatip liseleri ve ortaokullarındaki öğrenciler mesleki uygulamaları camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda yapılabileceklerdir." diye konuştu.

Toplantı, okul müdürlerinin istek ve taleplerinin ardından son buldu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=