Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğünden Hicri Yılbaşı mesajı

21 Eylül 2017, 10:06 - Okunma: 1587

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından yayımlanan mesajda Hicri yılbaşı tebrik edilerek, yeni yılın Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışına vesile olması temenni edildi.

​Yayımladığı mesaj ile Müslümanların Hicri yılbaşını tebrik eden Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü, bu yılın Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışına vesile olması temenni edildi.

Batman Koordinatörlüğü tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

TAKVİMİMİZİ ALIP TARİHİMİZİ UNUTTURDULAR

Hicri Yılbaşı Münasebetiyle açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü, hicri takvimin miladi takvime dönüştürülmesiyle tarihimizin bize unutturulduğunu belirtti.

HİCRİ YILBAŞI İSLAM ÂLEMİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

İslam âlemi için büyük bir önem barındıran hicri yılbaşının bu yıl 21 Eylül Perşembe gününe denk geldiğini belirten Peygamber Sevdalıları Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın,“ Bu tarih itibariyle Muharrem ayı da başlamış olacak. Hicri yılın (hicri takvimin) ilk ayı olan Muharrem ayı Peygamberimiz (s.a.v) tarafından Şehrullah (Allahın Ayı) olarak tanımlanmıştır. Cenabı Allah’ın ilahi bereket ve feyzinin, Rabbani ihsan ve kereminin bol bol müminlere ihsan edildiği mübarek bir aydır. Bu mübarek ayın 10. günü ise aşure günüdür. Aşure günü ise bu yıl önümüzdeki 30 Eylül cumartesi gününe denk gelmektedir.” dedi.

MÜSLÜMANLARIN KENDİ TARİHLERİNİ İYİ OKUYUP MUHAFAZA ETMESİ LAZIM

Tekrar kavuşma mutluluğu yaşadığımız hicri yılbaşının Müslümanların kendi tarihlerini iyi okuyup muhafaza etmesine ve Peygamber efendimiz (sav.)’i iyi anlamasına vesile olması gerektiğini söyleyen Aydın, “ Aynı zamanda her Müslüman için bir dönüm noktası ve silkinişe vesile olmalıdır. Dünya Müslümanları arasında, Hz Peygamber ve ashabının hicret ederken ki kardeşlik ruhunun tekrardan tesis edilmesi zaruri bir ihtiyaçtır. Hz. Peygamber (s.a.v) ve güzide ashabının hayatlarını anlatıp yaşatmak için tüm İslami yapı ve platformlar her türlü fedakârlıkları göstermek zorundadır. Bozulmaya yüz tutmuş insanlık Asr-ı Saadeti yaşamakla ancak yeniden hayat bulabilecektir.” ifadelerini kullandı.

 HİCRİ TAKVİMİN YERİNE MİLADİ TAKVİMİN GELMESİYLE TARİHİMİZİ BİZE UNUTTURDULAR

Hicri takvimin yerine miladi takvimin gelmesiyle tarihimizin bize unutturulduğunu belirten Aydın, “21 Eylül Perşembe gününde hicri yılbaşı olan 1 Muharrem 1439 yılına girmiş bulunacağız. Herkesin malumu olduğu üzere ilk Hicri Takvim Hazreti Ömer(r.a) döneminde kullanılmaya başlanmıştır. Maalesef, Batı hayranı yönetimlerin Müslüman halkları medeni dünya ülkelerine uydurma çabası bizi İslam zamanından (Hicri Takviminden) alıkoymuştur. Ve bununla kalmayan Batıcı yönetimler Miladi Takvim'in her gününe farklı bir özellik kazandırıp tarihimizi bize unutturdular.” dedi.

HİCRİ YILBAŞI ÜMMETİN KURTULUŞUNA VESİLE OLSUN

Bugün tarihimizi unutup Kur’an ve Sünnetten uzaklaştıklarını belirten Aydın,” İslam Ümmeti olarak yeniden Kur’an’a ve Sünnete sarılıp anlaşılması ve yaşatılması için gayret etmeliyiz. Basit meselelerle çelişki ve ihtilaflara düşmemeliyiz. Maalesef dünyanın her tarafında Müslümanlar yokluk, sefalet ve ihtilaflarla boğuşmaktadır. Bu durum küfrü cesaretlendirip topyekûn Müslümanların imhasına çalışmaktadır. Bu vesileyle, bu hicri yılbaşının İslamiyet’in hâkimiyeti için çalışanlara feyiz ve direniş, Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışa, zülüm altında inim inim inleyen Müslüman kardeşlerimize kurtuluş ve zafer getirmesini Cenab-ı Allah’tan tüm içtenlik ve samimiyetimizle dileriz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=