Lütfen bekleyin..



Batman'da 'İl Eğitim Tarihi Müzesi' açıldı

24 Kasım 2017, 17:28 - Okunma: 2603

Batman'da 'İl Eğitim Tarihi Müzesi' Vali Ahmet Deniz tarafından törenle açıldı.

Batman'da Turgut Özal Anadolu Lisesinde geçmiş yıllara ait eğitim materyali, ders kitabı, tarihi doküman, kitap, elbise ve benzeri eşyaların sergilendiği "İl Eğitim Tarihi Müzesi" Vali Ahmet Deniz tarafından törenle açıldı.

Açılış törenine; Vali Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Ahmet Deniz, geçmiş tarihten bu yana eğitim tarihi bilgiler dokümanlarının ve resimlerin sergilendiği müzeyi gezerek, incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Deniz, müzede eğitimle ilgili geçmiş yıllara ait çok sayıda materyallerin sergilenmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Müzenin kendilerini tekrar geçmişe götürdüğünü aktaran Deniz, "1950'lilerden itibaren hem Batman'ın değişen yüzünü, tarihinden bugüne taşıdı hem de okullarımızın, öğrencilerimizin tarihi sergilendi. Güzel tarafı şu; gerçekten yokluktan, sıkıntıdan sıyrılarak, bugün artık modern, gelişmiş bir Türkiye, çok kaliteli okulları, sınıflarıyla, fiziki mekânlarıyla ve artık kendi savaş uçağını, tankını, İHA'sını üreten bir ülke olmaya başladık. Bizim bunlara ihtiyacımız var." dedi.

Eğitim olmadan başarıyı yakalamanın mümkün olmadığını vurgulayan Deniz, "Ama geçmişimize de bakmamız lazım. Şimdi ülkemiz üzerinde de çok büyük oyunlar oynanıyor. Türkiye tekrar eski günlerine dönsün isteniyor. Bu sıkıntılı süreçlerden eğitimle çıkacağız. İnsanımızı iyi ve kaliteli eğiterek, katma değeri yüksek ürün üreterek geliştirmeliyiz. Bu müze öğrencilerimizin geçmişi görme açısından da çok önemlidir." diye konuştu.

Müze gezisinin ardından Vali Deniz, sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet edip, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=