Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi Senatosu Amerika’nın Kudüs kararını kınadı

07 Aralık 2017, 16:48 - Okunma: 1567

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş başkanlığında acil olarak toplanan Batman Üniversitesi Senatosu ABD'nin Kudüs u ile ilgili bir kınama kararı yayınladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanıdıklarını ve ABD büyükelçiliğinin oraya taşınması yönündeki kararını açıklanmasından sonra Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş başkanlığında acil olarak toplanan Batman Üniversitesi Senatosu konu ile ilgili bir kınama kararı yayınladı.

 

Batman Üniversitesi Senatosu’nun almış olduğu kınama kararını açıklayan Rektör Durmuş, “Bugün insanlık tarihi açısından üzücü bir güne uyandık. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın tek taraflı almış olduğu kabul edilemez bir karar bizleri olduğu gibi tüm dünya ülkelerini tedirgin etmiştir. Bu nedenle Batman Üniversitesi Senatosunu olağanüstü toplantıya davet ederek kına kararı aldık” dedi.

 

Batman Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kınama kararının Almanca, İngilizce Fransızca, Arapça ve Türkçe olmak üzere 5 dilde yazıp dünya üniversitelerinin senatolarına göndereceklerini söyleyen Rektör Durmuş; dünya üniversitelerini, bu kabul edilemez kararın kınamasını sağlamaya çalışacaklarını açıkladı.

 

Batman Üniversitesi Senatosu Kınama kararında şu ifadelere yer verdi:

 

“Batman Üniversitesi Senatosu olarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump yönetiminin uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletlerin 1980 yılında kabul ettiği 478 sayılı kararına aykırı davranarak, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı büyük bir endişeyle karşılıyoruz.

 

Bu kararın bölge barışı ile üç ilahi din için kutsal kabul edilen Kudüs’ün bir barış ve huzur şehri olma vasfına büyük bir darbe vuracak ve kırılgan yapıdaki Ortadoğu barışını tehdit edip tüm bölgeyi bir ateş çemberinin içine itecek olmasından dolayı Batman Üniversitesi Senatosu olarak alınan bu kararı şiddetle kınıyor ve yok hükmünde sayıyoruz.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=