Lütfen bekleyin..



Afet ve acil durumlara karşı ortak müdahale tatbikatı yapıldı

07 Mart 2018, 20:14 - Okunma: 1610

Batman Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD), Deprem Haftası dolayısıyla, Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi bahçesinde deprem, yangın, ilk yardım ve arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

Batman Valiliği, Batman AFAD Müdürlüğü, UMKE, Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, oluşabilecek herhangi bir deprem sonrasında ilk yardım, arama ve kurtarma faaliyetleri canlandırıldı.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta Batman Belediyesi İtfaiye ekipleri binalarda mahsur kalanların kurtarılmasını ve tahliye edilmesini, zeminde kurulan şişme yatak ile itfaiye sepetine entegre edilmiş kurtarma tüneliyle tahliye çalışmasını canlandırdı. İtfaiye ekipleri yangınlara müdahale yöntemlerini de sergilediği tatbikatta, AFAD ve UMKE ekipleri ise arama, kurtarma ve tahliye edilenlerin ambulanslara taşınmasını canlandırdı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=