Lütfen bekleyin..



15 bin TL’ye kadar değer bulan tespihler ilgi görüyor

25 Ağustos 2015, 15:44 - Okunma: 3101

Batman’da piyasada yaklaşık 50 TL ile 15 bin TL arasında değer bulan tespihler, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi görüyor.

Halk arasında adeta bir kültür haline gelen tespihler, büyük küçük herkesten ilgi görüyor.  Piyasada yaklaşık 50 TL ile 15 bin TL arasında değer bulan tespihler, çok rahat bir şekilde alıcısını buluyor.

Özellikle tespih alışkanlığı bulunan vatandaşlar, kehribar tespihlere çok fazla ilgi gösteriyor. Tespih satıcıları ise, tespih meraklıların isteğine göre her türlü tespihi tezgâhlarında bulunduruyor.

Batmanlıların ilgisi nedeniyle Erzurum’dan Batman’a çeşit çeşit valiz dolusu tespih getirerek satan Ebubekir Meral, özellikle bölge insanının çok fazla tespih meraklısı olduğunu söyledi.

Her çeşitten tespihlerinin olduğunu ve 50 TL ile 15 bin TL arasında değişen tespihlerin alıcısı çıktığını dile getiren Meral, “Erzurum’dan tespih satmak için Batman’a geliyorum. Oltu taşı üzerine imalatçı tespihçiyim. Aynı zamanda Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu, Karadeniz, tüm Türkiye’nin semtlerine servis yapıyoruz. Toptan dağıtım yapıyoruz.” dedi.

“Bölgede tespih satışı üst seviyededir”

Son zamanlarda yaşanan olayların kendilerini de büyük oranda etkilediğini belirten Meral, “Bu olaylardan önce tespih satışında patlama vardı. Çok sayıda satış yapıyorduk. Şuanda işlerimiz yüzde 30’a düştü. Doğu ve Güneydoğu’nun il ve ilçelerini gezerek bayilerimize tespih satıyoruz. Tespih bölgemizde tamamen bir kültür haline gelmiş. Gençler, bayanlar, büyükler olsun herkesin tespihlere ilgisi var. Genelde bu bölgede tespih satışımız daha üst seviyededir. Orijinal Oltu taşı, Kehribar, Ateş, Sıkma, Toz Kehribar, Osmanlı, Deve kemiği, Kuka, Abanoz ağacı, Yılan ağacı, Pelesenk gibi tespih çeşitlerimiz var. Bunları hem imal ederek, hem de satarak çoluk çocuğumuzun nafakasını kazanıyoruz.” şeklinde konuştu.(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Etiketler : tesbih
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=