Lütfen bekleyin..



Emlakçılık yetki belgeleri verildi

02 Ekim 2018, 13:31 - Okunma: 1905

Batman’da taşınmaz ticaretinde ilk resmi emlakçılık yetki belgeleri, düzenlenen programla sahiplerine dağıtıldı.

Batman’da taşınmaz ticaretinde ilk resmi emlakçılık yetki belgesi için müracaat eden vatandaşlar, düzenlenen programla belgelerini aldılar.

Belge dağıtımından sonra açıklamalarda bulunan Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, sektörün yasal altyapıya kavuşturulması, haksız rekabetin ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi, nitelikli insan kaynağı yaratılması, taşınmaz ticaretinin güvenli bir ortamda yapılması, mesleğe itibar kazandırılması ve meslek mensuplarına duyulan güvenin arttırılmasının öncelikli hedefleri olduklarını belirtti.

Şartları taşıdığını gösteren belgelerle bilgi sistemi (TTBS) üzerinden başvuru yapılabileceğini belirten Kalkan, “İşletmenin fiziki şartları, il müdürlüğü tarafından 7 gün içinde yerinde kontrol ve tespit edilir. Tüm şartları taşıyan işletmelere 10 gün içinde yetki belgesi verilir. Talebi reddedilen işletmelere, durum gerekçesi ile birlikte bilgi sistemi üzerinden bildirilir. Bundan böyle bu işle meşgul olan esnaflarımız, karşılıklı yazılı beyanlar doğrultusunda; Tapu kütüğüne kayıtlı olsun ya da olmasın taşınmaz alım satımı ve kiralamasına aracılık yapmak, alım satım ve kiralamaya konu taşınmazla ilgili inceleme, araştırma ve raporlama yapmak. alıcı veya kiracı ile sözleşme yapmak, kira bedeli ödemeleri ile abonelik işlemlerini takip etmek, taşınmazın tamiri, bakımı ve onarımı gibi hizmetlerin verilmesini sağlamak, taşınmazla ilgili danışmanlık ve yönetim hizmeti vermek gibi taşınmaz ticaretine ilişkin diğer hizmetleri yürütebileceklerdir.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=