Lütfen bekleyin..



“İntihar Girişimi Toplumsal Bir Sorundur”

17 Eylül 2015, 11:06 - Okunma: 3434

Batman Bölge Hastanesi çalışanlarına, ‘İntihar olgusunun çok yönlü değerlendirilmesi’ konulu konferans verildi.

Psikolog Ümit Taş tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi konferans salonunda Bölge Hastanesi çalışanlarına, ‘İntihar olgusunun çok yönlü değerlendirilmesi’ konulu konferansına hastane personeli ve yöneticileri katıldı. 
Erkeklerin sayısı daha fazla
İntiharın gelişim, sebepleri, seyri, bu kişilerin özellikleri, kendileri ve ailelerine nasıl pisikososyal destek verilebileceği ile ilgili önemli konuların işlendiği konferansta aynı zamanda Türkiye geneli coğrafik bölgeler ve Batman özelinde çeşitli istatistiklere de temas edildi. Konferansı sunan Psikolog Ümit Taş; “Ölümle sonuçlanan intiharlarda erkeklerin sayısı kadınlardan daha fazla olmakla beraber, girişimsel intiharlarda ise kadın sayısı erkelerden daha fazladır. İntihar nedenleri; erkeklerde daha çok ticari başarısızlık ve aile, kadınlarda ise aile geçimsizliği, evlilik problemleri, duygusal ilişkiler başta gelen nedenler arasında yer almaktadır. TÜİK verilerine göre 2014 Yılı içinde ölümle sonuçlanan intihar girişimlerinin Batman Genelinde 19 kişi olduğu, Batman’ın 2013 yılında Türkiye’de 58.inci, 2014 Yılında ise 61.inci sırada yer aldığı belirtilmiştir” dedi. 
İntiharı önlemede aile ve çevre desteğinin çok önemli olduğunun altını çizen Psikolog Ümit Taş, ayrıca intihar girişimlerinin kişinin olduğu kadar toplumun da sorunu olduğuna vurgu yaptı. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=