Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Yalçın: "Yasalar tavizsiz işletilmeli"

16 Nisan 2020, 11:26 - Okunma: 1832

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan Sağlıkta Şiddet Yasası, Genel Kurul’da tüm partilerin onayıyla kabul edildi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sağlık çalışanlarına şiddete cezaların yüzde 50 artırılacağını belirtti.

‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nın tüm maddelerinin TBMM’de kabul edildiğini anımsatan Yalçın, beklentilerinin yasaların tavizsiz bir şekilde işletilmesi olduğunu söyledi.

Yalçın, "İnsanımızın sağlığı için gece gündüz mesai sarf eden sağlık çalışanlarını en çok mağdur eden konulardan olan sağlıkta şiddet artık cezasız kalmayacak. Yasaya göre, kamu ve özel sağlık kurum ile kuruluşlarında görev yapan sağlık personeliyle yardımcı sağlık personeline karşı, görevleri sebebiyle işlenen, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 'kasten yaralama', 'tehdit', 'hakaret' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarında, ilgili kanunlara göre tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak. Söz konusu suçlarda hapis cezası ertelenmeyecek ve başka personel varsa mağdur çalışan işten çekilebilecek." dedi.

Yasanın yeni şiddet olaylarının önüne geçmesini temenni ettiklerini vurgulayan Yalçın, "Sağlık çalışanlarını en çok mağdur eden ve rahatsız eden sağlıkta şiddetin önlenmesi için yasaların tavizsiz işletilmesi ve yeni şiddet olaylarının önüne geçmesini temenni ediyoruz. Sağlık-Sen olarak yıllardır fedakâr sağlık çalışanlarımızın korunması için şiddet yasasının çıkarılması gerektiğini söylüyorduk. Mücadelemiz sonuç verdi ve mecliste grubu bulunan 5 partinin onayıyla Sağlıkta Şiddet Yasası onaylandı. Bu konuda emeği geçen başta Sağlık Bakanımıza, milletvekillerine ve tüm yetkililere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=