Lütfen bekleyin..


Abdurrezzak ÇELİK

Kur’an Nesline Selam Olsun!

09 Haziran 2016, 13:17 - Okunma: 3879

Önceki hafta Kur'an Nesli Platformu’nun tertiplediği bir dizi programa şahit olduk. Gençler açısından oldukça etkili olan etkinlikler çok renkli görüntülerle beraber çekişmeli musabakalarla da göz doldurdu.

          Etkinlikleri haber ajanslarına düşen bilgilerle ve bireysel olarak görüştüğüm yetkililerden aldığım çizelgelerle takip etmeye çalıştım. Gerçek şu ki, fevkalade etkinlikler vardı programlarında. Fevkalade diyorum. Çünkü çoktandır gençlerimize bu tür sosyal etkinlikleri çok görür olmuştuk. Çok görülüp Tertiplenilmeyen organizasyonlarla gençler, toplu haldeki sosyal aktivitelerden, yeni yeni yaşıtlarıyla tanışmaktan uzak kalmışlardı.

            Kur-an Nesli Platformu bu eksikliği hissetti ki böyle güzel bir projeye imza attı. Bu etkinliklerle hem gençleri eğlendirmiş oldular hem de bilgi birikimlerini tazelemekle beraber, taze bilgilerle de takviye yaptılar.

            Belki bazı okuyucularımız iyi güzel diyorsun da bu Kur-an Nesli Platformu ne yapmış ki bu kadar methiyeler diziyorsun, ama diğer taraftan etkinliklerden de hiç bahsetmiyorsun söylemlerine muhatap olmamak için kısaca etkinliklerine değineceğim.

            Mayıs ayının son haftasını Dünya Müslüman Gençlik haftası olarak ilan eden Platform; etkinliklerine gençlerin bir türlü alışamadığı camilere gitme programıyla başladılar. Genelde gençleri camiye yönlendirmek için kolları sıvayan yöneticiler, özellikle de sabah namazlarına gitmenin teşviki için topluca sabah namazlarına gidilmesini tembihleyip sevdirilmeye çalışıldı. Camilerin değerinin bilinmesi adına güzel adımlar da attılar. Bu adımlarla camilerde alışık olmadığımız gençleri saf bağlamış olarak görmemize sebebiyet verdiği gibi çok güzel ve renkli görüntülere de sahne oluyor camilerimiz.  

            Sabah namazlarında buluşma etkinlikleriyle başlanan program, bilgi yarışması, kitap analizleri, konferanslar, futbol turnuvaları, koşular ve nihayetinde de gençlik festivali adı altında bir piknikle noktayı koydular.

            Kitap okuma oranlarının habire düştüğü günümüzde bu oranı yükseğe taşıma noktasında da teşvikler yapıldı. Kitapların sadece iki kabı arasında kalmaması için kitabın analizlerini aktaran bir sınavla da bilgileri pekiştirdiler. Çeşitli hediyelerle kitap okuma sevdirildiği gibi kitapların içeriğini anlayarak okumasının tembihleri de yapıldı.

            Batman dışından getirilen değerli hocalarla konferanslar da düzenlediler. Özellikle genç bayanlara yönelik tertiplenen programlarda gerek Özkan Yaman Hoca olsun gerek de Hasan Sabaz Hoca’nın katıldığı konferanslar olsun müthiş bir beğeniyle takip edildi. Beğenilerle beraber heybeleri de bir güzel bilgilerle doldurdular.

            Programlar bir haftayla sınırlı kaldı ama semeresi tüm yıla yayılır düşüncesiyle genelde bu işle uğraşan üye ve gönüllüleri özelde ise tüm Kur'an Nesli Platformu’nun yöneticilerini tebrik ediyorum. Bu tür programların artarak devam etmesi için herkes elini taşın altına koymanın bilincine varması gerekiyor. Burada çağrımız tüm STK’laradır. Geleceğimiz olan gençleri ifsat projelerinin eline düşmeden sahiplenelim. Sahiplenelim ki, sahipspz kalmasınlar.

            *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Konu geçler olursa gençlerin en çok etkilendiği Diyarbekir’in nazik gülü Şehit Aytaç Baran Hoca’yı anmadan geçemeyeceğim. Şehadet yıl dönümünün birinci sene-i devriyesinde şehidi yâd etmek sadece sözlerle kalması demek şehide birinci elden ihanet etmek demekten başka bir şey değildir. Onun için özellikle gençler şehidin emanetine sahip çıkmalı uğraşı olan İslami ilimleri başkasına aktarmada bıraktığı yerden sancağı almalı en göklere kadar çıkarmalıdırlar.

 

Hak davayı sahiplenen gençlerin çok olacağı günlerin yakın olması duasıyla hayırlı Ramazanlar, selametle kalın…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1269 gün önce
1381 gün önce
1444 gün önce
1569 gün önce
1604 gün önce
1611 gün önce
1660 gün önce
1696 gün önce
1703 gün önce
1710 gün önce
1793 gün önce
2736 gün önce
3218 gün önce
3254 gün önce
3260 gün önce
3331 gün önce
3407 gün önce
3493 gün önce
3527 gün önce
3556 gün önce
3577 gün önce
3598 gün önce
3612 gün önce
3640 gün önce
3751 gün önce
3823 gün önce
3869 gün önce
3859 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=