Lütfen bekleyin..


Abdurrezzak ÇELİK

Küçümseyenler Küçülecektir!

03 Ocak 2022, 17:36 - Okunma: 804

CHP Grup Başkanvekili Özgür(!) Özel, TBMM’de yaptığı basın toplantısında Diyanet'in 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş Kur’an kurslarını eleştirdi. Özel, okul öncesine verilen din eğitimini ‘orta çağ zihniyeti’ olarak tanımladı.

Din eğitimine ‘orta çağ zihniyeti’ diyen çok bilmiş(!), şunları söylemişti: “Bu kafayla, bilimin B’si, fiziğin F’si, matematiğin M’si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet’e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa’ya uygunluğu var.”

Bununla da kalmayıp devam etmişti kokuşmuş zihniyetin sözcülüğüne soyunmuş zavallı(!); “Eğitimde birlik var, kanunu var. Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet’in işi mi Milli Eğitim’in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı zorunlu yapmaya çalışıyorlar.

‘Orta çağ zihniyeti, bilim dışı kurumlar.’ Gibi İslam düşmanlığını dışa vuran ifadeler... İşte budur CHP zihniyeti... Din, Kur’an ve halkın değerleriyle barışamayan köhnemiş CHP zihniyeti. İçinde nefret barındıran bu zihniyette Özgürlüğün Ö’sü, değerlerin D’si, bilimin de B’si olmadığı gibi bu bakış açısı, kinin K’si, nefretin N’si, kuyruk açısının K-A’sından başka bir şey değildir.

Halkın yanında olmak, kameranın karşısına geçip helalleşmek lazım demek ya da yanına bir başörtülü almakla olmaz. Gönülden halkının isteklerine, değerlerine kulak vermekle, saygı göstermekle olur.

Halk ve halkın değerleriyle barışamayan, köhnemiş CHP zihniyeti kaybetmeye mahkumdur.

Kaldı ki, bilimsel verilerde de 0-6 yaş çocukların kişisel ve bilişsel gelişimi için en önemli yıllardır. Dünyanın en gelişmiş eğitim sistemlerine sahip ülkeler, değerler eğitimi adı altında 4-6 yaş anaokulu dönemindeki çocuklara dini eğitim, dil eğitimi gibi eğitimler vermektedirler.

Yahudiler, 2-3 yaşındaki çocuklarına Tevrat’ı ezberletmeye çalıştıkları gibi Hristiyanlar da bu yaştaki çocuklarına kendi dini eğitimlerini vermekte kiliseye götürmektedirler.

Yahudi ve Hristiyanlar çocuklarını böyle bir eğitime tabi tuttuklarında çağdaş ve bilimsel eğitimler oluyor ama ülkemizde, anne babasının isteği ile bu kurslarda Kur’an öğrenmeleri CHP’li Özgür Bey(!) ve temsil ettiği zihniyete göre ‘orta çağ’ zihniyeti oluyor.

Helalleşmek, yanında başörtülü bayanla poz vermek ile kinden beslenip tepeden bakmak zıt iki kavramı kapsamaktadır. Daha açıklayıcı olmak gerekirse bukalemunlaşmış bir topluluk haline gelmişler. Artık maskeye ihtiyaç duymuyor, her astardan kendilerinde bulunduruyorlar.

Ülkemizde dernekler adı altında faaliyet gösteren eşcinsel (LGBT) dernekleri ve gençleri ifsada götürenlerin karşılarında duracakları yerde hamiliğini yaparak, onların savunuculuğunu yapacak, ahlak ve maneviyattan yoksun bir nesil yetişmesinde katkı sunacaklar. Diğer taraftan da halkın öz ve öz değerlerini küçümsemeye kalkarak Yüceleceklerine inanmaya çalışacaklar.

Yok öyle yağma...

Farkında olsanız da olmasanız da, deve kuşu gibi başınızı kuma da gömseniz hiç fark etmeyecektir. Küçümseyedurduğunuz halkın değerleri yerine sizler büzüşüp küçüleceksiniz. Sesinizin gür çıkması, ibrenin size doğru dönmesi sizlerin hakikatler peşinde olduğunuzu göstermez. Halkın silkelenip kendine gelmesinden sonra mikrofonun fişi çekmesiyle sesiniz gür çıkmayacak, bozuk saatin tamir edilmesiyle de ibre de artık sizi göstermeyecektir.

O günler yakındır inşallah. Hayırla kalın...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
688 gün önce
800 gün önce
864 gün önce
989 gün önce
1023 gün önce
1031 gün önce
1080 gün önce
1116 gün önce
1122 gün önce
1129 gün önce
1213 gün önce
2155 gün önce
2638 gün önce
2673 gün önce
2680 gün önce
2750 gün önce
2827 gün önce
2913 gün önce
2947 gün önce
2976 gün önce
2996 gün önce
3018 gün önce
3032 gün önce
3060 gün önce
3171 gün önce
3243 gün önce
3289 gün önce
3279 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=