Lütfen bekleyin..


Abdurrezzak ÇELİK

Peygamber Sevgisi Neyi Gerektirir?

28 Aralık 2021, 11:02 - Okunma: 682

Eskiden beri memleketimizde, muhabbet Hz. Peygamber (S.A.V.) olunca, toplumumuzda akan sular durur, muhabbet zirve yapar, küskünlükler biter, gurbetler yakınlaşırdı. Şükür hala öyledir de diyebiliriz.

Öyle içten, öyle sade ve sessiz sevgiler, muhabbetler ki, alem öyle sevgiyle karşılaşmamış önceki vakitlerde...

Öyle güzellikler olmuş ki, zifiri karanlıklarda kalan âmalara fer, sıkıntılara dövünmüş biçarelere nefes, su görmemiş topraklara nehir, şairlere ilham kaynağı olmuş bir aşk. 

Şimdiki kamyon arkası yazıları ve duvar yazıları gibi eskiden mühürlere, kılıçlara, en seçkin köşelere güzel söz ve şiir yazdırma geleneği vardı. Bunlardan, Hz. Peygamber ile alakalı olan bir tanesini buraya alacağız. Osmanlı Sultanlarından Abdülmecid’in annesi de mührüne şu anlamlı şiiri yazdırmıştır:

“Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl,  “Muhammed’siz muhabbetten ne hâsıl?..  “Zuhurundan, Bezm-i âlem oldu vasıl…”

Ne güzel sözler, ne içten haykırışlar, ne gönülden dökülmüş ilahi nağmeler...  Lafı fazla eveleyip gevelemeden demem o ki, O’nu okuyalım, O’nu yaşayalım. O’nsuz ne okuma okumadır, ne yaşamak yaşamaktır. Her şey eksik ve yarım vaziyettedir. 

Evimizde, aile efradında, işyerimizde, arkadaşlarımızda hasılı her yer ve mekanda en güzel örnek, en güzel model, Allah’ın rol model olarak bize gösterdiği fahri kâinatı anlamamız, tanımamız hayatımıza taşımamız, onunla hemhal olmamız gerekmez mi? 

Huzurlu bir aile, mutlu bir yuvadan toplumdaki saygınlığımıza kadar, iş ve aşımızdan dünya ve ahiret saadetine kadar O’na ihtiyacımız var. O’nu tanımanın yolu da onu okumaktan geçer.  O’nu okuyup, pak hayatını hayatımıza entegre etmemiz adına çeşitli kurum ve kuruluşlar SIYER YARIŞMALARI düzenlerler. Amaç Hz. Peygamber’in hayatını içselleştirip sinemize kadar hissetmek. Böyle yarışmalar tertip ettikleri için bire bir hepsini tebrik ederek can-ı gönülden kutlarım. 

Bu tür organizasyonlar hakikaten takdire şayandır. Ahir zaman diliminde böyle güzel organizasyonlar dert edinip yapmak ciddi külfetler ister. Doğrularımızı alkışlarken eksiklerimizi de dile getirmemiz gerekir ki daha güzel işler meydana çıksın. Yani demem o ki biz bize yapıcı eleştiriler yapmakla mükellefiz. Sadece siyer yarışmalar düzenleme ile Peygamber sireti hayata geçirilmez. Çünkü, kağıt üzeri sirete vakıf olsak dahi o öğrendiğimiz siret bizleri münkeratın terkine ve kaldırılmasına engel olmuyorsa en başta gömleği yanlış iliklemekle işe başlamış oluruz kanaatindeyim. 

Danimarka’daki karikatür alçaklığını telin etmek için meydanlara inen Peygamber Sevdalıları, Hz. Peygamber ve mukaddesatımız söz konusu olunca gücü nispetinde müdahaleler yapmaktadır. Ondan sonra Peygamberin kutlu nübüvveti münasebetiyle milyonları alanlara toplamakla adından çokça söz ettiren Peygamber Sevdalıları, “O’NU OKU O’NU YAŞA” ser levhasıyla siyer yarışmaları da düzenlemeye devam ediyor.

Avrupa ve diğer Batılı ülkelerde oluşturulan İslamofobi nedeniyle kimi yerlerde Müslüman kardeşlerimize 2.Sınıf muamelesi gösterilmekte, bu şekilde Avrupa gerçek yüzünü göstermektedir. Avrupa’da İslam Karşıtlığı gün be gün artmakta, zulüm alenen işlenmeye devam etmektedir. Avrupa’da İslam karşıtlığı gün geçtikçe, İslam’a karşı kinleri artmaktadır. Bugün Batı’nın bu insanlık dışı tavırlarına karşı çıkmak, sadece İslami  sorumluluğun bir yüzünü göstermektedir.

İslâmî ve insani değerlerini kaybetmeyen  herkesin, yurtlarından koparılmış insanlara bir tekme de biz vuralımdan ziyade, zamane ensarları olarak sahiplenip sorumlu olduğumuzu unutmayalım.  Bu sıkıntılara çare olmak adına yine kolları sıvayan Peygamber Sevdalıları oldu. İslamiyet’in değerleri olduğu vakit sonucuna takılmadan meydanlara inen Peygamber Sevdalıları, ayakta alkışlanması gereken etkinliklerine geçen sene bir yenisini eklemişti.  Avrupa’da İslam Karşıtlığı Sempozyumu düzenleyen Peygamber Sevdalıları; onlarca Alim, kanaat önderi, Müslüman ülkelerin meclis Başkanları ve bu işe ehil olanları bir araya getirtip bu sıkıntıların sonlanması için çareler aramışlardı. Zaferden değil, seferden sorumlu oldukları bilincinde hareket ediyorlar. Allah muvaffakiyetler nasip etsin inşallah.

Öncelikle Peygamber Sevdalılarını tebrik ediyor, böyle organizasyonların daha kitlesel bir şekilde devam etmesi gerektiği kanaatini taşıyorum. Bu yıl daha yapılmadı, inşallah yapılacaktır diye umuyorum. Allah’a emanet olun...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
690 gün önce
802 gün önce
865 gün önce
990 gün önce
1025 gün önce
1033 gün önce
1082 gün önce
1118 gün önce
1124 gün önce
1131 gün önce
1214 gün önce
2157 gün önce
2640 gün önce
2675 gün önce
2682 gün önce
2752 gün önce
2828 gün önce
2915 gün önce
2949 gün önce
2978 gün önce
2998 gün önce
3020 gün önce
3034 gün önce
3062 gün önce
3173 gün önce
3244 gün önce
3290 gün önce
3280 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=