Lütfen bekleyin..


Abdurrezzak ÇELİK

AKLETMEZ MİSİNİZ?

06 Aralık 2021, 17:33 - Okunma: 943

Milletin çokluğu bizi yanıltmasın çokluk doğruluk anlamına gelmiyor. Biz; bildiğimiz, okuduğumuz, anladığımız hakikatleri hiçbir şeye değiştirmemeliyiz.

Köylünün biri kurban kesmek üzere koç satın alıp pazardan evine doğru dönerken, birkaç serseri zavallının elindeki koçu çalmak isterler. Bunu açıktan açığa yapmanın aptallık olacağını düşünerek bir plan kurdular. Ardından, biri yaşlı köylünün önüne çıkarak; “Efendi baba! O köpeği nereye götürüyorsun?” diye sorar.

Köylü; “Şaşırdın herhal evladım, ne köpeği yanlış görüyorsun sanırım, koç bu koç” der.

Haydut, “senin gözlerin bozulmuş anlaşılan babacığım, bu köpeğin ta kendisi...”

Köylü, “tövbe tövbe” diyerek yoluna devam eder. Köşeyi dönerken önüne diğer bir serseri çıkar;

“Vay vay vay, avcının kralı diye ben buna derim. Kapmış tazıyı benden önce, bu tazıda benim gözüm vardı. Daha uyanık davranıp sahip oldun. Helal olsun sana.”

Gariban köylünün şaşkınlığı iyice artmıştı. “Allah Allah, yahu bu koçu şimdi de tazıya benzettiler, hayırlısı bakalım.” diyerek uzaklaşır oradan.

Koçu yemeyi kafalarına koymuş serserilerden üçüncüsü çıkar yoluna bu kez...

“Bu padişahımızın kulübesinden kaçan köpek değil mi? Nerede buldun bunu bey baba!” der.

Köylü şaşkınlıktan neredeyse bayılacak hale gelmişti. Düşündü, taşındı sonunda; “bunu bana satan adam sihirbaz olmalı!” dedi, kendi kendine. “Köpeği Koç diye yutturdu anlaşılan...”

Gariban köylü, koçu orada bırakarak, pazara koşar adımlarla gerisin geriye gidip parasını almak için satıcı ile kavga ede dursun, 3 uyanık bir güzel kesip yerler koçu...

Hakikat olduğunu bildiğimiz halde 3-5 serserinin algı oyunlarıyla, laf cambazlığına kanıp hakkaniyeti bırakırsak, akıl dediğimiz mefhumun bizde ne işi kalır ki?

De ki: “Pis olanın çokluğu seni şaşırtıp hoşuna gitse de, pis ve temiz bir olmaz. Allah’tan korkun ey akıl sahipleri ki felaha eresiniz.” (Mâide Suresi-100)

Ülkemizde kendilerini elit(!) olarak tanıtanlar boş boğazlık edip bizleri kendilerine benzetmeye çalışıyorlar. “İnsan her istediğini yapmalı, sayılı günlerdir bu dünya. O halde insan ne diye kendisini sınırlandırsın ki? İnsanın keyfi neyi emrediyorsa, canı ne istiyorsa onu yapmalı...”

Aslında burada ahireti unutturma, yani gizli bir ahireti inkar yaklaşımı vardır. Ahiret inancını yıkıp, dediler ki; “Bu dünya sayılı günlerdir, sen içinden geldiğin gibi yaşa, keyfin nasıl istiyorsa öyle davran...”

“Allah katında canlıların en şerli olanı (hakka karşı) sağır ve dilsiz olan, akletmeyen kimselerdir.” (Enfâl Suresi 22)

Yukarıda belirttiğimiz sözleri söyleyenlerin-söyletenlerin hepsi, televizyonlarda bizlere rol model(!) olarak gösterilmeye çalışılıyor. Sosyal medya ve televizyonlardaki çoklukları bizleri yanıltmasın.

Oysaki Allah, onların söylediklerinin tam tersini söylüyor. “Dünya hayatı oyun ve eğlenceden ibarettir. Şüphesiz ahiret yurdu korkup sakınanlar için daha hayırlıdır. Akletmez misiniz?” (En’âm Suresi 32)

“İstediğin gibi yaşa” diyenlere hepimiz şahit olduk ki, söyledikleriyle çeliştiler. Koronavirüs dedikleri basit, görünmeyen bir virüs ile Allah onların ne kadar samimiyetsiz olduklarını gösterdi bizlere. Ne diyorlar hepimiz biliyoruz değil mi? “Sen istediğin gibi yaşayamazsın, her arzuna uyamazsın.” Niye? Çünkü, virüs çoğalıyor.

Ama kimse de çıkıp demiyor ki, istediğiniz gibi yaşadığınızda günahlarınız çoğalıyor.

“Size verilen her şey, dünya hayatının (geçici) metaı ve süsüdür. Allah’ın yanında olanlarsa daha hayırlı ve kalıcıdır. Akletmez misiniz?” (Kasas Suresi 60)

Etiketler : Akletme, imtihan, haydut,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
695 gün önce
808 gün önce
996 gün önce
1031 gün önce
1038 gün önce
1087 gün önce
1123 gün önce
1130 gün önce
1137 gün önce
1220 gün önce
2163 gün önce
2645 gün önce
2681 gün önce
2687 gün önce
2758 gün önce
2834 gün önce
2920 gün önce
2954 gün önce
2983 gün önce
3003 gün önce
3025 gün önce
3039 gün önce
3067 gün önce
3178 gün önce
3250 gün önce
3296 gün önce
3286 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=