Lütfen bekleyin..



Batman'da kenar mahallelerin kentsel dönüşüme alınması isteniyor!

03 Mart 2023, 10:48 - Okunma: 699

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Batman'daki eski yapılar, tedirginlik oluşturuyor. Bu yapıların gözden geçirilmesi gerektiği belirtilirken, birçok kenar semtlerin ise bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması gerektiği çağrısı yapıldı.

Batman Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem felaketinin tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da büyük bir konut sıkıntısı meydana getirdiğine işaret etti.

 

Mehmet Emin Değirmenci

Batman merkez ve kenar mahallelerinde pek çok eski binanın olduğunu ve bu binaların tedirginlik oluşturduğunu belirten Değirmenci, bu yapıların vakit kaybetmeden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Değirmenci, "Resmi kurumlardan talebimiz 15 ila 30 yıl arasında bulunan binaların gözden geçirilmesidir. 30 yıl ve üzerinde bulunan iki, üç katlı evler ve binaların ise acilen kentsel dönüşüme alınmasını ve devlet eliyle TOKİ yapılmasını istiyoruz." dedi.

"Kentsel dönüşüm bir an önce başlatılmalı"

Kimi müteahhitlerin yaptıkları binaların depreme dayanıklılığının kafalarda soru işaretleri bıraktığını vurgulayan Değirmenci, "Çünkü özel sektörlerin konut yapımı ticariye dönüştüğü için çoğu yerlerde eksiklikler oluşabiliyor. Bu yüzden devlet eliyle TOKİ üzerinde bina yapılmasını istiyoruz. Batman'da kentsel dönüşümün bir an önce başlatılması lazım ve ilgili kurumlar yeni yapılan binaların ruhsatlarının önü açılması gerekiyor." diye konuştu.

Deprem bölgelerinden Batman'a çok sayıda depremzedenin geldiğini aktaran Değirmenci, bu durumun konut sıkıntısını meydana getirdiğini kaydetti.

"Konut sıkıntısı yaşanıyor"

Depremzedelerin kiralık daire bulmada sıkıntı yaşadığını ifade eden Değirmenci, şöyle devam etti:

"Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana ve Hatay'dan birçok depremzede Batman'a göç etti. Bununla beraber Batman'da konut sıkıntısı oluştu. Şu anda kiralık daire bulamıyoruz. Bu yüzden depremzedelerin yanı sıra emlakçılar da bu konuda sıkıntı yaşıyor. Şu anda depremzedelerin çoğu yurtlarda ya da başkalarının yanında misafir olarak kalmaktalar. Konut ihtiyacının giderilmesi için kentsel dönüşüm Batman için şarttır ve bir an önce hızlandırılmasını istiyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=