Lütfen bekleyin..



Bağışladığı organıyla bir hayat kurtardı

17 Aralık 2015, 13:37 - Okunma: 2970

Batman’da bir kadın, vasiyeti üzerine vefat eden babasının bağışladığı organ, bir hayat kurtardı.

Batman’da özel bir hastanede görevli Başhemşire Emel Müzeyen Nergiz, beyin ölümü gerçekleşen babası Şaban Nergiz’in (77) karaciğerini Malatya’da yatmakta olan bir hastaya bağışlayarak, babasının 1976 yılında yaptığı vasiyetini yerine getirdi.
Nergiz, vefat eden babasının organ bağışını, Batman’da çalıştığı özel bir hastanede organ nakil işlemlerini yaptı. 
Bununla ilgili Başhemşire Emel Müzeyen Nergiz ile hastane yöneticileri, basın toplantısı düzenleyerek, organ bağışına dikkat çekti.
Emel Müzeyen Nergiz, vefat eden babasının 1976 yılında vasiyet ettiği organ bağışıyla bir hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Babam bize organ bağışı konusunda hep bilinçlendirdi. O yüzden babam vefat ettiğinde 1976 yılında bize vasiyet etmesiyle bizlerde onun organını bağışladık. Babam bir insana hayat verdiği için ölüm ona çok yakıştı. Bir insana hayat vermenin mutluluğu tarif edilemez. Babamın organını bağışladığımız hastanın durumunun iyi olduğunu öğrendik. Bu çok büyük bir iyiliktir. İnsanların hayatı bazen bir organa bağlıdır. Bizler de insanların organ bağışı konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Bizlerde öldüğümüz zaman ailece organlarımızı bağışlayacağımızı söyledik.” dedi. 
Organ bağışı konusunda bir duyarlılık yaratmak için böylesi bir toplantıya ihtiyaç duyduklarını belirten hastanenin Tıbbi Direktörü Dr. Tuncer Toklu, “Türkiye’de beyin ölümü gerçekleştikten sonraki organ nakli konusunda ne yazık ki biraz karnemiz düşüktür. Bu bölgede bu biraz daha düşüktür. Bizler organ naklinde yol alma konusunda güçlük çekiyoruz. Hastanemizde ilk, Batman’da da üçüncü organ nakli konusunda çalışmayı yaptık. Emel Müzeyen Nergiz’in babasının organıyla bir hasta hayata kavuştu. Bizler bundan dolayı çok mutluyuz. Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  (M.Fatih Akgül İLKHA)

Etiketler : organ bağışı,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=