Lütfen bekleyin..



Yapıcıoğlu: ”Çatışmalı süreç halkın faydasına değildir”

13 Mart 2016, 17:56 - Okunma: 4002

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu parti çalışmaları için geldiği Batman’da yerel ve ulusal basının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu parti çalışmaları için geldiği Batman’da yerel ve ulusal basının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltılı basın toplantısına HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları Aydın Gök, Eyyüp Yanaç ve Abdurrahman Cens, GİK Üyesi Serkan Ramanlı, İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve İl Teşkilatı yöneticileri katıldı.

Yapıcıoğlu toplantı başında çatışma süreci, çözüm süreci ve yeni Anayasa gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

“Yaklaşık 7 aydır bölgemizin değişmeyen maddelerinden olan Çözüm süreci dedikleri aslında çatışmasızlık olan süreç, 20 Temmuz’da sekteye uğradıktan sonra her gün yeni çatışma haberleri geliyor. En son dün gece, üniversite sınavının yapılacağı bir liseye ses bombalı eylem gerçekleştirildi.

Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz, çatışmalı süreç halkın faydasına değildir. Halk, huzur istiyor, sükunet istiyor; barut kokusu istemiyor, çatışma istemiyor. Zaman zaman Hükümet, asker ve polisiye tedbirlere müracaat ediyor.  Denenmişin tekrar denenmesinin faydası yok; fakat şunu söylemek gerekir. Sur’da Cizre’de yapılan yöntemin bir işe yaramadığı görülmüştür, anlaşılmıştır. Sur, Cizre ve Silopi’de yapılanların başka ilçelerde yapılmasının bir faydası yoktur. Bunu yapmak o gençleri bile bile ölüme göndermektir.  Buna artık dur denilmesi gerekir”dedi.

Yeni Anayasa tartışmaları ile ilgili konuşan Yapıcıoğlu, “Gündemde yeni anayasa tartışmaları var. Muhalefet partilerinden CHP, bazı kırmızı çizgilerinin olduğunu belirterek masadan kaçtığını görüyoruz. Diğer muhalefet partilerinin Anayasa ilgili ne dedikleri tam olarak anlaşılmıyor. Hükümet tek başına da kalsa bu Anayasayı sunmak istiyor. Bizde diyoruz ki, eğer Anayasanın askeri ve vesayetçi sistemi maddeleri durdurulmayacaksa bu yeni Anayasa olmayacaktır” dedi.

Başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini aktaran Yapıcıoğlu, “Bir diğer tartışma başkanlık sistemidir. Farklı Başkanlık sistemi modelleri vardır. Türkiye’de tartışma sistem üzerindedir şahıs üzerinde yürütülmesini yanlış buluyoruz. Nasıl bir başkanlık modeli istenildiği halka sunulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Suriye’de yaşanan sorunlara değinen Yapıcıoğlu, “Şuan Suriye’de katliamlar devam etmektedir. Yine ölümler oluyor. Orada inşallah fazla uzamadan sükunet hakim olur. İnsanlar inşallah birbirlerini öldürmeyi durdurur; müzakere ve siyasi bir çözüm getirilir” dedi.

Soru cevap kısmında sorulan bir soru üzerine Yapıcıoğlu, “Geçmişte HDP PKK’nin tek başına muhatap alınması nasıl yanlışsa bugün de muhatap olarak alınmayacağını söylenmesi de aynı şekilde yanlıştır. HDP’de muhataplardan bir tanesidir” şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu devamında, “İki asli unsur olan Türkler ve Kürtler birlikte Devleti kurdu. Ancak Kürtler kendilerini Anayasa ve yasalarda eşit olarak görmelidir. Doğuştan gelen hakların hiç kimseyle müzakere edilmeden verilmesi gerekir.” dedi.

Dokunulmazlıkla ilgili sorulan bir soru üzerine Yapıcıoğlu, “Türkiye’de yargı siyasallaştı. Yargının yön verdiği bir memlekette, daha doğrusu millet adına söyleyen fakat ideolojisine göre hareket eden yargının olduğu bir yerde siyasi dokunulmazlıkların kaldırılmasını doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

yapicioglu-hdpnin-muhatap-alinmamasi-yanlistir.jpg

yapicioglu-hdpnin-muhatap-alinmamasi-yanlistir-001.jpg

yapicioglu-hdpnin-muhatap-alinmamasi-yanlistir-002.jpg

Kaynak: Hür24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=