Lütfen bekleyin..



“Antibiyotikler bir ikram değil”

30 Mart 2016, 11:15 - Okunma: 4015

Batman’da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Recep Tekin’in panelist olarak yer aldığı ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’ konulu panel düzenledi.

Batman Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’ konulu panel düzenledi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Recep Tekin’in panelist olarak yer aldığı etkinlikte;  Akılcı Antibiyotik kullanımı ile ilgili konu ele alındı. Bölge Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen panele Sağlık İl Müdürü Yardımcısı Dr.Emin Saçan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, Hizmete Başkanları, Bölge Hastanesi Yöneticileri ile sağlıkta görev yapan hekimve sağlık personelleri katıldı.

Antibiyotik kullanımı kontrol altına alınmalı

Yoğun ilginin olduğu panelde Doç. Dr. Tekin, Akılcı Antibiyotik Kullanımı ile ilgili önemli mesajlar verdi. Ülkemizde antibiyotiklerin, en çok kullanılan ilaçlar içerisinde olduğunu ve ne yazık ki, bunların önemli bir kısmının gereksiz ya da yanlış kullanıldığını belirten Çelen, “Antibiyotik kullanımı kontrol altına alınamazsa kolaylıkla tedavi edilebilecek bir hastalığın bile, direnç nedeniyle ölümcül olabileceğini, insanlığın antibiyotik öncesi çağa geri dönme durumu ile karşı karşıya kalacağına dikkat çekti.Antibiyotiklerin, çeşitli hayvan türlerinde birçok hastalığın kontrolü amacıyla kullanıldığını,Antibiyotiklerin hayvanlarda bilinçsizce kullanılması antibiyotiklere dirençli bakterileri geliştirdiğini ve bunun da dolaylı olarak insanları etkilediğini söyledi.

Reçete edilmedikçe antibiyotik kullanılmamalı

Antibiyotiğin bir ikram olmadığını dile getiren Tekin,“Uygunsuz antibiyotik kullanımının önemli sonucu olarak; dirençli bakterilerin vücut florasına hakim olacağını ve buna bağlı enfeksiyon seyrinde, hastanede kalış süresinde ve hastalığa bağlı ölüm oranlarında artış olabileceğinive bu nedenle hekim reçete etmedikçe antibiyotik kullanılmaması gerektiğini önemle vurguladı.

“antibiyotikler-bir-ikram-degil”.jpg

“antibiyotikler-bir-ikram-degil”-001.jpg

“antibiyotikler-bir-ikram-degil”-002.jpg

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=