Lütfen bekleyin..



‘Hayat boyu öğrenmenin geliştirilmesi projesi’ bilgilendirme toplantısı

18 Ağustos 2016, 17:25 - Okunma: 3102

Batman’da, “Türkiye’de hayat boyu öğrenmenin geliştirilmesi projesi” için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Batman’da proje hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, sivil toplum kuruluşu ve meslek odaları temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasının ardından MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Akgül, projeyle ilgili kısa bilgi verdi.

Akgül, projeyle AB ve Türkiye’nin ortaklaşa finanse ettiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sözleşme makamı olarak yer aldığı proje kapsamında hayat boyu öğrenme olanaklarını, kapsamlı stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanması aracılığıyla iyileştirmek, hayat boyu öğrenme konusunda farkındalık yaratmak ve katılım oranını artırmanın amaçlandığını söyledi.

Hayat boyu öğrenmenin önemi konusunda bireylerin ve işverenlerin farkındalığının artırılması için sosyal paydaşlarla işbirliği yapılacağını belirten Akgül, bu doğrultuda sosyal paydaşları bilgilendirmek ve onların da desteğini almak amacıyla projenin 24 pilot ilinde bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ifade etti.

Akgül, bu toplantılarla Türkiye’de hayat boyu öğrenmeye katılım oranının yüzde 1,8’den yüzde 4,6’ya yükselmiş olmasına rağmen AB’nin 2020 hedefi olan yüzde 15 oranına ulaşması için planlı bir çaba sarf edildiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Aksoy ise ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşma yaptı.

Darbe girişiminden bu yana zor bir süreçten geçildiğini belirten Aksoy, “Hakikaten bu toplumun huzuruna ve devlete kast eden bir grup eşkıya, bir darbe girişiminde bulundu. O günden bugüne kadar bunun travmasını toplum olarak her alanda görebiliyoruz. Bu durum bizi çok üzdü. Bundan sonra sadece bu darbeyi yapanlarla değil, bu tür oluşumlarla ve bu tür oluşumların içerisinde olanlarla her zaman mücadele edeceğiz. Bu bizim çocuklarımıza karşı görevimizdir. Bence Türkiye’nin bugünleri yaşamasında birçok etkenin yanında en önemli etkenlerden bir tanesi de, ne yazık ki bugün halen istenilen düzeyde evrensel değerlere sahip bir bilgi toplumu yaratılamamış olmasındandır.” dedi.

Konuşmaların ardından uzmanlar tarafından katılımcılara proje hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=