Lütfen bekleyin..



Üniversite yolu alkol bağımlıların mekânı haline geldi

30 Kasım 2016, 19:35 - Okunma: 2556

Birçok lise,üniversite ve öğrenci yurdunun güzergâhında bulunan Güney Raman Çevre Yolu’nun içki ve madde bağımlılarının mekânı haline geldi.

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Fahrettin Turgut, yaptığı açıklamada, birçok lise ve öğrenci yurdunun güzergâhında bulunan Güney Raman Çevre Yolu’nun içki ve madde bağımlılarının mekânı haline geldiğini belirterek, yetkililerin tedbir almalarını istedi.

Birçok okul ve öğrenci yurdunun geçiş güzergahını olan Güney Raman Çevre Yolu’nun alkol ve madde bağımlarının mekanı haline gelmesinin endişe verici olduğunu belirten Turgut, bir an önce tedbir alınmasını isteyerek, yetkililere çağrıda bulundu.

Batman’ın il olduğu tarihten bu yana bölgedeki çevre illere oranla hızla gelişen iller arasında olduğunu belirten Turgut, “Gelişim içerisinde olan bu körpe ilimizin demografik olarak yüzde 60 nüfusunu genç nüfus oluşturmaktadır. Genç nüfus oranının yüksek olması, şehrin aşama aşama büyümesi ve eğitimli bireylerin de yetiştirilmesi adına çok büyük bir fırsat olmaktadır. Bu durumun aksi söz konusu olduğunda yani bu genç neslin ahlaken zarar görmesi durumunda da belirtilen mana tam tersine dönüşmektedir.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler tehlike altında

Ek Sanayi, TEİAŞ ve Kuyubaşı TOKİ güzergâhı olan Güney Raman Çevre Yolunun karanlık bastıktan sonra içkinin bağımlıları tarafından kullanıldığına dikkat çeken Turgut,“Kimisi sağlı sollu duran araba içerisinde, kimisi de açık alanda toplu olarak içki içmektedir. 'Kötülüklerin anası' olarak nitelendirilmiş bu maddenin bağımlılıkları, bu güzergâhı kullanan kişilere tehlike arz etmektedir. İlin en çok kullanılan güzergâhları arasında bulunan bu güzergâhta eğitim öğretimin hizmet verdiği okullar Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Batman Fen Lisesi, Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, KYK Kız Yurdu ve belirtilen liselerin yurtları bulunmaktadır.” dedi.

“'Özgecan Aslan Olayı'na benzer olaylar yaşanabilir”

Bu güzergâhı kullanan öğrenci ve vatandaşlar için mevcut durumun büyük tehlike arz ettiğini söyleyen Turgut, “Gece geç saatlere kadar sefer yapan Üniversite-Otogar minibüs hattının güzergâhı da buradan geçmektedir. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde bulunan KYK Kız Yurdunda kalan kız öğrenciler ve Batı Raman Yerleşkesinde bulunan üniversite personel lojmanlarında kalan ailelerin de kullandığı bu güzergâh karanlık bastıktan sonra kendileri için ciddi tehlike arz etmektedir. Ülkemizde yaklaşık 2 yıl önce gerçekleşmiş olan ve kamuoyunda 'Özgecan Aslan Olayı' olarak bilinen taciz olayının varlığı bizi bu konuda daha fazla endişelendirmektedir. Bu tür durumların gerçekleşmemesi için yetkililer tarafından önleyici tedbirlerin alınması gerekmektedir.” diyerek uyarılarda bulundu.

“Tedbir alınmazsa sorumluluk idarecilerde olur”

Eğitim kurumlarının hizmet verdiği bu bölgenin sıhhat ve selametli olması durumunda öğrencilerin performanslarının da olumlu ölçüde etkileneceğine işaret eden Turgut, son olarak şunları söyledi: “Her şeyi sosyal çevresinden öğrenen insana fıtratı gereğince, Batman’ın kök hücresi durumundaki bu genç neslin de bu ortamdan doğrudan veya dolaylı bir şekilde etkilenmesi kaçınılmazdır. Batman nüfusunun yüzde 60’ını teşkil eden genç beyinlerin yetiştiği ortama çok yakın olması bizi ciddi bir şekilde endişelendirmekte ve gençlerin bu durumu örnek alarak kötü alışkanlıklara başlamalarından korkmamıza sebebiyet vermektedir. Bizler Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu olarak söz konusu manevi tehdidin bir an önce izale edilmesi gerektiğini belirtir, herhangi bir yaptırımın yapılmaması durumunda da sorumluluğun Batman ili idarecilerine ait olduğunu da hatırlatmak isteriz.” (İLKHA) 

universite-yolu.jpg

fahrettin-turgut.jpg

fahrettin-turgut-001.jpg

ideal-genclik-toplulugu.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=