Lütfen bekleyin..



‘Biz bir binanın yapı taşları gibiyiz’

13 Aralık 2016, 01:29 - Okunma: 2190

Mevlid Kandili münasebetiyle Batman İl Müftülüğü tarafından Şevket Başak Camii'nde düzenlenen programla mevlid okutuldu.

Batman'da Mevlid Kandili münasebetiyle yatsı namazına sonrası Batman İl Müftülüğü tarafından Şevket Başak Camii'nde bir program düzenlendi. Camiye gelen halk namaz kıldı, Kur’an-ı Kerim okudu.

İstanbul’daki bombalı saldırılarında hayatını kaybedenler için tüm merkez camilerde Kur’an-ı Kerim okunurken Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere üç dilde ve Mevlid-i Şerifler de okunup dualar edildi.

Program sonunda açıklamada bulunan İl Müftüsü Turgut Erhan, İstanbul'daki bombalı saldırılara değinerek yaşanan olayların milletin birliğini bozamayacağını dile getirerek şunları söyledi:

"Bu yıl Mevlit Kandilinin arifesinde milletimizi çok büyük üzüntüye sevk eden elim bir terör hadisesi dolayısıyla bütün camilerimizde Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifler okuyarak, salat-u selamlar getirerek o şehitlerimizin ruhuna da ithaf ettik. Biz bu hain saldırıyı tel'in ediyoruz. Hiç şüphesiz dünya mazlumlarının umudu olan memleketimize dışarıdan ve içeriden hainlerin işbirliği yaprak yapmış oldukları bu menfur olay hiçbir zaman bizi birbirimizden ayıramayacaktır. Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız."

Toplumun birbirine kenetlenmesi için Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in yolundan gidilmesi gerektiğini vurgulayan Erhan, "Biz öğretilerimizi Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetinden alıyoruz. Hz. Muhammed (sav) gelmiş olduğu Mekke toplumunu karanlıklardan aydınlıklara çıkarabilmek için gece gündüz çalışmış, çabalamış, gayret sarf etmiştir. Bizler de bugün toplumumuzu bir yapabilmek, iri ve güçlü yapabilmek, kenetlenebilir hale getirebilmek için elimizden gelen gayret ve çabayı sarf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Biz bir binanın yapı taşları gibiyiz" diyen Erhan, son olarak şunları kaydetti: "Birliğimize, bütünlüğümüze vurgu yaparak düşmanlarımızın bizi asla ayıramayacağı gerçeğini bir kez daha haykırmış olduk. Bilinsin ki o düşmanlar, bizi asla birbirimize düşüremeyecekler. Çünkü biz birbirine kenetlenmiş bir binanın yapı taşları, organları gibiyiz."

Mevlit Kandili programına katılan vatandaşlardan Rıdvan Hamidi, Hz. Muhammed’in dünyaya teşrifleri dolayısıyla camiye geldiklerini söyledi.

Duygularını paylaşan çocuklar da Mevlid Kandili münasebetiyle camiye geldiklerini, namaz kılıp dua ettiklerini dile getirdiler. (Fatih Akgül, M. Sait Çelik - İLKHA)

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=