Lütfen bekleyin..



‘Hasta Refakatçi Kursu’ sertifika töreni yapıldı

13 Aralık 2016, 01:38 - Okunma: 3222

Batman İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından “Şefkat Elleri Projesi” kapsamında açılan Yaşlı ve Hasta Refakatçisi Kursu’nu başarıyla bitiren 56 öğrenciye sertifikaları verildi.

Batman’da “Şefkat Elleri Projesi” kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen hasta refakatçisi kursunu başarıyla bitiren 56 kursiyere sertifikaları verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Şefkat Elleri Projesinin sağlık sisteminin modernleşen yüzü ve evde bakım hizmetleri olgusu üzerine yapılan bir proje olduğunu söyledi.

Bodakçi, projenin temel amacının evde hasta veya yaşlısı olan ve onlara bakan aile bireylerine, yaşlı hastaya refakatçilik ve bakım konusunda bilinçlendirip sertifika sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Projemizden yararlanabilecek olanların tespit edilmesi amacıyla, valiliğimizin onayı ile Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden bakım aylığı alan aileler ve kurumumuz tarafından evde bakım hizmeti görmekte olan 80 aile ziyaret edilmiştir. Ziyaret sonucunda bu ailelere danışmanlık hizmeti verilmiş ve verilecek olan eğitim konusunda bilgilendirilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında 3 adet yaşlı ve hasta refakatçisi kursu açılmıştır. 75 kadın kursiyer seçilmiş olup, kursu başarıyla bitiren 56 öğrenciye sertifikaları ile beraber 1 adet tansiyon aleti ve steteskop hediye olarak verilmiştir.” dedi.

Düzenlenen kursun sonunda verilecek olan sertifika ile beraber iş bulma imkanının arttığını belirten Bodakçi, şunları söyledi:

“Projemiz ile birlikte eğitim alan kursiyerlerin yaşlı ve hastalarına bakma deneyiminin artması, bakım ve refakatçilik işlemlerini daha profesyonel sağlaması ve aldıkları sertifika ile beraber iş bulma imkânlarının artması sağlanacaktır. Ayrıca yaşlanan nüfus, sağlık sisteminin geliştirilmesi ve evde bakım hizmetlerinin önem kazanması ile beraber yaşlı ve hastanın özel bakımının önemi artmıştır. Yürüttüğümüz proje ile beraber var olan ihtiyacın karşılanmasına yönelik katkı sağlandığı düşünülmektedir.”  (İLKHA)

hasta-refakatci-kursu.jpg

hasta-refakatci-kursu-001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=