Lütfen bekleyin..



BBD’den Hollanda’ya sert tepki

13 Mart 2017, 21:25 - Okunma: 2027

Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, Hollanda hükümetinin bakanlara, Türk vatandaşlarına ve görevini yapan basın mensuplarına yönelik gerçekleştirdiği saldırı kabul edilemez.

Batman Basın Derneği Başkanı (BBD) Cebrail Uyanık yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi ve ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulmasıyla ilgili Hollanda hükümetinin tutumuna sert tepki gösterdi. Uyanık açıklamasında, “Hollanda hükümetinin Türkiye’ye karşı almış olduğu tutumu kabul edilemez buluyoruz. Dünyaya özgürlükten ve demokrasiden bahseden bir ülkenin ırkçı saldırılar gerçekleştirmesi, gerçek yüzlerini ortaya koymuştur.” dedi.
“HABER ALMA HAKTIR ENGELENEMEZ”
Hollanda polisinin basın mensuplarına yönelik saldırılarını da kınayan BBD Başkanı Uyanık, Hollanda polisinin görevini yapan basın mensuplarına yönelik sergilemiş olduğu şiddeti kınıyorum. Hollanda’nın bu tutumundan vazgeçmesini ve barışçıl diyalogların bir an önce başlamasını istiyoruz. Batman Basın Derneği olarak şu sözümüzü de basın özgürlüğünden bahseden Avrupa’ya iletiyoruz; Dünyanın neresinde olursa olsun toplumu ilgilendiren bir olayın haber değeri vardır ve bu engellenemez.” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=