Lütfen bekleyin..



Yine Aynı Oyun! Yasin Börü Davası ertelendi

03 Nisan 2017, 12:37 - Okunma: 2115

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin Ankara'da görülen davanın karar duruşmasında sanık avukatlarının gelmeme oyunu nedeniyle 24 Nisan'a erteleme kararı çıktı.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarınının yargılandığı davanın bir sonraki duruşması, 24 Nisan'a ertelendi.

PKK/HDP'lier tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katil zanlılarının yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 24 Nisan'a erteledi. 

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya, sanıklar, bazı müdafi avukatları, müşteki avukatları ve mağdur aileler katıldı.

Bir önceki duruşmada, mahkeme heyeti sanık avukatlarının tamamının duruşmada hazır olmaları yönünde uyarılar yapmıştı ancak sanık avukatlar duruşmaya yine katılmadı. Mahkeme heyetinin karar vermesi beklenen duruşmada sanık avukatların katılmaması nedeniyle karar açıklanmadı.

Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu ise, duruşmada yaptığı açıklamada, "Gerekli uyarılara rağmen hazır olan 21 tutuklu sanığın 11'inin avukatının hazır olmadığı anlaşıldı. Bir önceki celsede gerekli ikazları yapmıştık hazır bulunması konusunda. Ferdi G.'nin yazılı dilekçelerinde ve verilen mazeretlere bakıldığında, Ferdi G.'nin dilekçesinden de anlaşılacağı gibi kararın çıkmaması için avukatların mazeret bildirilmesinin istenildiği anlaşılıyor. Hazır olanların beyanları alınacak. Hazır olmayanlarla ilgili bir sonraki celsede Baro'ya müzekkere yapılarak adı geçen kişiler için Baro'dan avukat görevlendirilmesini istiyoruz. Bu celse mütalaaya karşı son savunmaları alabiliriz." diye konuştu.

Beyanda bulunan mağdur avukatlarından Şaban Dalgın, “Geçen mahkeme de dosyanın karara bağlanacağına inanıyordum. Yol göstermeniz nedeniyle gelecek dosya da uzatılacaktır. Adaletin tesisi için karar biran önce uygulanmalıdır. Eğer bu celsede de karar verilemezse size olan güvenim sarsılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Müşteki avukatlarından Murat Sadak ise  bir önceki celsedeki ikazlara rağmen bir kısım sanık avukatlarının gelmemiş olması ve sanıklardan Ferdi G.'nin cezaevinden göndermiş olduğu dilekçe ve sanık avukatlarından Muhammet Emin Çoban'ın bazı müvekkilleri için mahkumiyet, bazı müvekkilleri için beraat kararı talep edilmiş olmasına rağmen, sadece beraat talep edilen müvekkilleri ile ilgili bir başka avukatları görevlendirdiğinin görüldüğünü belirtti.

Sadak, bu durumun açıkça davayı uzatmaya yönelik olduğuna vurgu yaparak, hazır olmayan sanık müdafilerinin mazeretlerinin reddine karar verilmesini talep ettiğini söyledi. Sadak, "Duruşmayı uzatmak amacıyla hazır olmadıkları anlaşılan sanık müdafileri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan dolayı suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz." İfadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmada hazır olmayan sanık müdafilerinin mesleki mazeretlerinin reddine, mazeret bildiren tüm sanık müdafileri için Baro'ya müzekkere yazılarak avukat atanmasının istenilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Nisan'a erteledi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=