Lütfen bekleyin..



Şahin'den "Kurban Bayramı" mesajı

30 Ağustos 2017, 13:56 - Okunma: 1687

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi:

Arakan’da soykırım derecesinde yaşanan insanlık dışı vahşet ve Yemen'de insanların açlıktan ölme vakaları başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki iç karışıklık ve işgaller ile dünyanın farklı bölgelerinde Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulüm ve haksızlıklar sebebiyle, bu bayrama da buruk giriyoruz. Yüce Rabbimizden buruk girdiğimiz bayramın, zulme uğrayan mazlumların necatına, İslam coğrafyasındaki iç karışıklıkların ve emperyalist işgallerin sona ermesine ve ümmetin kurtuluş ve vahdetine vesile olmasını diliyoruz. İslam beldelerinin selamete ermesi, işgallerin son bulması ve mazlum ve mustazafların zulümlerden kurtuluşu ancak Müslümanların ittihadıyla mümkün olacaktır. İslam âleminin bundan böyle en önemli gündemi, Müslümanların vahdet meselesi olmalıdır. Mutlak çözüm, Müslümanların birlik ve beraberliğidir; ümmetin ortak paydada buluşup vahdeti sağlamasıdır. İslam düşmanları batıl yolda birlikte olabiliyorken neden biz hak yolda ayrılığa düşüyoruz! Eğer Müslümanlar olarak bir olup vahdeti sağlayamazsak, sürekli bu halde oluruz ve İslam düşmanları her gün bir İslam beldesinde kardeşlerimizi hunharca katletmeye, zulümlerini icra etmeye ve böylece yüreklerimizi derinden yaralamaya devam eder. 

 

“KURBAN BAYRAMI, MANEVÎ DUYGULARIN ÖN PLANA ÇIKTIĞI KUTLU BİR ZAMAN DİLİMİDİR”

 

Kurban Bayramı, yardımlaşma ve dayanışmanın, insanî duyguların ve manevî hissiyatın diğer vakitlere nazaran daha fazla ön plana çıktığı kutlu bir zaman dilimidir. Bu kutlu zaman diliminde, kesilen Kurbanlar vesilesiyle Allah’ın biz Müslümanlara emrettiği kardeşliği, yardımlaşmayı ve muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamamız gerektiği hakikatini yeniden hatırlarız.  Bu açıdan, sevinç ve dayanışma vesilesi, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bayram günleri fırsat günleridir. Bayramlar aynı zamanda toplumu kaynaştıran, küskünleri barıştıran ve İslam kardeşliğini pekiştiren mübarek günlerdir. O yüzden mutlak surette bayram günleri çok iyi değerlendirilmeli ve dolu dolu geçirilmelidir. 

 

“KURBAN, İBRAHİMCE ADANMAK, İSMAİLCE TESLİM OLMAKTIR”

 

Mübarek günleri barındıran Kurban Bayramı’nda, Allah’ın rızasına ulaşmak için kanlar akıtılmakta, kurbanlar kesilmektedir. Kurban, Müslüman’ın Allah’ın emrini yerine getirmek ve rızasına nail olmak amacıyla yapmış olduğu hayrı çok olan bir ibadettir. Kurban, sadakattir, nefsin istek ve arzularından arınmak ve Yüce Mevla’ya yakınlaşmaktır. Kurban Allah’a karşı samimiyetin nişanesi ve kulluğun beyanıdır. Kurban, Allah’a iman etmiş müminlere sorumluluklarını hatırlatır. Hayatın meşguliyeti içerisinde unutulan değerleri bir kere daha gözden geçirmelerine ve doğru yolda sebat etmelerine vesile olur. Kurban ibadetinde, sadakat ve teslimiyet timsali Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail’in aziz hatırası vardır. Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail, yaşadıkları imtihanda sahip olunan her şeyin Allah yolunda tereddütsüz feda edilebileceğini göstermişler ve o günden bugüne Müslümanlara numune-i imtisal olmuşlardır. Bu bağlamda kurban, İbrahimce adanmak, İsmailce teslim olmaktır. Rabbimiz kurban ibadetimizi, Hz. İbrahim’in sadakati ve fedakârlığını örnek alarak yerine getirenlerden eylesin ve kurbanlarımızı rızasına ulaşmaya vesile kılsın. 

 

“BAYRAMIN HUZURA VESİLE OLMASINI DİLİYOR, TÜM HEMŞERİLERİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUZ”

 

Bu duygu ve düşüncelerle; hakkın ve adaletin hâkim olmasına çabaladığı için yıllardır hürriyetlerinden mahrum bırakılan Yusufiler, muhacirler ve ibadet için Beytullah’ı ziyaret edenler başta olmak üzere bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz. Arafat’ta vakfeye duran arınmış salih kulların kabul olunmuş dua ve haclarının, mazlumların reddedilmeyen yakarışlarının hürmetine Kurban Bayramı’nın Arakan’da devam eden vahşetin son bulmasına, ümmetin içinde bulunduğu tefrika ve işgallerden kurtuluşuna, İslam Âlemi’nin vahdetine ve tüm insanlık için huzur ve barışa vesile olmasını Rabbimizden diliyor, tüm Batmanlı hemşerilerimizin bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. 

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI:

Son olarak; partililer ve halkla bayramlaşmamız bayramın üçüncü günü olan Pazar saat 11.00-15.00 arasında olacaktır. İl Başkanlığımızdaki bayramlaşmamıza tüm üyelerimizi ve halkımızı bekliyoruz.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=