Lütfen bekleyin..



Lösemiyle ilgili bilgilendirme seminerleri verilecek

02 Kasım 2017, 11:58 - Okunma: 2731

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Batman Aile Komitesi tarafından lösemiye dikkat çekmek için "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla "Kim Korkar Lösemiden" kampanyasıyla okullarda öğrencilere yönelik seminerler düzenlenecek.

"Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla Batman'da lösemiye dikkat çekmek amacıyla okullarda bilgilendirme seminerleri verilecek.

Her yıl 2-8 Kasım günleri arasında "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek, lösemiyi gündeme taşıdıklarını belirten LÖSEV Batman Aile Komitesi Mehmet Yusuf Ekinci, yaptıkları etkinlikler sonrası merkezi Ankara'da bulunan Lösemili Çocuklar Vakfında düzenlenecek etkinliğe katılmak için yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Vakıfta lösemili çocukların annelerinin hazırladıkları oyuncakları sattıklarını belirten Ekinci, elde edilen gelirleri vakfa bağışladıklarını ifade etti.

Bu haftanın, çeşitli etkinliklerle Türkiye genelinde kutlanacağını bildiren Ekinci, "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri için bizler de Batman'da her yıl çeşitli etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Batman'daki lösemili çocukların aileleri olarak Ankara'da yapılacak etkinliğe gitmeyi düşünüyoruz. Aileler olarak gitmek için sponsor arıyoruz. Bu konuda Batman'daki yetkili ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Buradan tüm Lösemili Çocuklar Haftası'nı kutluyoruz." dedi.

Son olarak Ekinci, "Batman'da talasemi ile birlikte 156 hastamız var. Bu hastalarımıza vakfımız tarafından düzenli olarak yardım gelmektedir. Okullarda bu konu hakkında bilgilendirmek amacıyla çalışmalarımız olacak. Batman'da onkoloji doktoru var. Daha iyi şartlarda hastaları tedavi etmek için bu hastalıkla ilgili bölüm açılmasını istiyoruz. Hastanede bir doktor ile 156 kişinin tedavisi biraz zordur. Bu branşta birkaç doktorun daha gelmesini ve hastanede büyük bir bölüm ayrılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=