Lütfen bekleyin..



Erbakan Hoca vefatının 7'nci yılında anıldı

28 Şubat 2018, 13:39 - Okunma: 1739

Millî Görüş Hareketi Lideri Profesör Doktor Necmettin Erbakan, vefatının 7'nci yıldönümü dolayısıyla, Saadet Partisi tarafından düzenlenen program ile anıldı.

Saadet Partisi (SP) Batman Gençlik Kolları tarafından, Millî Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Profesör Doktor Necmettin Erbakan'ın vefatının 7'nci yıldönümü dolayısıyla, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda 'Şehadet bir çağrıdır, tüm nesillere ve çağlara' konulu program düzenlendi.

Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlid-i şerifin ile şiirlerin okunması, SP Batman Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Yeşilkaya ve SP Batman İl Başkanı Mehmet Fırat'ın konuşmalarıyla devam etti. Daha sonra Merhum Erbakan'ı ve şubat ayı şehitlerini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.  

Programda konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Necmettin Erbakan Hoca'nın hayat felsefesinin İslam olduğunu söyledi.

Allah'ın bir kişiye vermiş olduğu en büyük nimet ve lütfun şehadet olduğunu dile getiren Tongüç, "Rabbimiz bizi yeryüzüne bir anne baba vesilesiyle gönderdi. Biz anne babamızı seçmedik. Nerede doğacağımızı seçmedik. Hangi ırk üzerine doğacağımızı seçmedik. Rabbimiz bizi seçti. Öyle tekdir etti ve o takdir ettiği hal üzere de O'nun rızasını kazanmak için çalışıp gayret etmiş, Rabbine söz veren ve onu dünyadayken ispat etmiş olan kıymetli insanların şehadetinin gecesini idrak ediyoruz. 27 Şubat bunun zirvesi olan ve bu mücadelenin zirvesi olan merhum Erbakan hocamızın ahirete intikalinin 7'nci seneyi devriyesi vesilesiyle Batmanımızda bir araya geldik." dedi.

Sadece bir anma programı vesilesiyle Batman'da olmadığını söyleyen Tongüç, "Yürüyen ve devam eden bir mücadelenin elhamdülillah içindeyiz. Biz bugüne kadar gelen mücadelenin kıymetini anlayarak önümüzdeki dönem nasıl bir mücadele içerisinde olacağımızla ilgili çalışmaları gözden geçiriyoruz. Nasıl bir dinamizm ile nereye geleceğimizi tayin etmeye hedeflerimizi yeniden koymaya ve yeniden kendimizi silkeleyerek ayağımıza pranga olan birtakım meseleleri bir tarafa bırakarak yeniden birlik beraberlik ruhu içerisinde verdiğimiz sözü unutmadan onlar vazifelerini yaptılar. Biz de inşallah bu vazifeyi yapacağız şuuruyla ve inancıyla inşallah bu geceleri idrak ediyoruz."

Yapılan konuşmanın ardından şehitlerle ilgili şiir ve ezgiler seslendirildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=