Lütfen bekleyin..



Vali Deniz: 'Ancak eğitimle kalkınma sağlanabilir'

06 Nisan 2018, 12:18 - Okunma: 2318

Öğretmenlere hitap eden Batman Valisi Ahmet Deniz, 'Daha gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye'yi ancak eğitim sayesinde inşa edebiliriz.' dedi.

Batman Valiliği himayesinde yürütülen "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Öğretmenlik Gelişimi için Eğitim Görevlisi Yetiştirilmesi Eğitimi" sertifika dağıtım töreni Batman Valisi Ahmet Deniz'inde katılımı ile gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen törene; Vali Ahmet Deniz, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sade Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve öğretmenler katıldı.

Projeye ilişkin yapılan bilgilendirme sunumuyla başlayan tören, İl Milli Eğitim Müdürü, Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı, Başkent Üniversitesi Rektörü ve Vali Ahmet Deniz'in konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmasında, ilde eğitim alanında gerçekleştirilen projelere değinen Vali Deniz, "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesine büyük önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bunu başarmanın yolunun okul öncesi eğitimden geçtiğinin farkındaydık. Bu nedenle 'Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum' kampanyasını başlattık. Yoğun bir çalışma ile ilimizin okul öncesi okullaşma oranını Türkiye'nin ortalamasının üzerinde çıkarttık. 'Batman Her Yede Okuyor' projesi ile de ciddi bir farkındalık oluşturduk. Okullarımıza Z-Kütüphaneler kazandırdık, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza her fırsatta kitap dağıttık ve dağıtıyoruz, okur-yazar buluşmaları gibi projelerle eğitim alanında ciddi mesafeler almaya başladık."

Çağımızın bilgi ve teknoloji çağı olduğunu vurgulayan Deniz, "Bilgiyi teknolojiye çevirebiliyorsanız dünya ile rekabet edebilirsiniz. Ülkemiz, son 10-15 yılda ekonomi, eğitim, sağlık ve teknoloji alanında büyük ilerlemeler kaydetti. Batman'da gerçekleştirdiğimiz projeler ve yatırımlar sayesinde birçok alanda önemli ilerlemeler sağladık. Başta eğitim olmak üzere birçok önemli projeyi hayata geçirdik." dedi.

Batman'da 5 bin 50 dersliğin 3 bin 500 tanesinin yeni açılmış derslikler olduğunu belirten Vali Deniz, "Daha gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye'yi ancak eğitim sayesinde inşa edebiliriz. Çok güzel okullar yapıyoruz. Bu yıl içerisinde 400 dersliğin yapımı devam ediyor, 600 derslik ihale aşamasında. Eğitim altyapısını güçlendirebilirsiniz ama asıl iş öğretmenlerimize düşüyor. Ne olursa olsun işin temelinde öğretmenler yer alıyor." şeklinde konuştu.

TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına, Mersin, İstanbul ve Erzurum'dan sonra Batman 750 proje ile Türkiye'de en fazla proje sunan dördüncü il olduğunu ifade eden Deniz, Türkiye genelinde finale kalan 220 proje içerisinde 11 projenin Batman'dan katıldığını kaydetti.

Eğitime katılan öğretmenlere sertifikaların verilmesinin ardından program sona erdi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

'İşgalci çetelere karşı birlik olmalı izzeti kuşanmalıyız'


'İşgalci çetelere karşı birlik olmalı izzeti kuşanmalıyız'

'İşgalci çetelere karşı birlik olmalı izzeti kuşanmalıyız'

'İşgalci çetelere karşı birlik olmalı izzeti kuşanmalıyız'

'İşgalci çetelere karşı birlik olmalı izzeti kuşanmalıyız'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=