Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV: "Sigarayı bırak hayatını yaşa"

31 Mayıs 2018, 15:41 - Okunma: 3312

‘31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’ dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, mübarek Ramazan ayına denk gelmesini fırsat bilinmesi gerektiğini söyleyerek, “Sigarayı bırak hayatını yaşa” dedi.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı Sıtkı Güneş, ‘31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’ nedeniyle bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ-WHO), tütün kullanımının zararlarına dikkat çekmek, ülke politikalarını gözden geçirmek, yeni politikalar üretmek ve DSÖ'ye üye ülkelerde tütün kullanım oranlarını gözden geçirmek amacıyla her yıl 31 Mayıs'ı ‘Dünya Sigarasız Günü’ olarak ilan etti.

‘31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’ dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, mübarek Ramazan ayına denk gelmesini fırsat bilinmesi gerektiğini söyleyerek, “Sigarayı bırak hayatını yaşa” dedi.

Başta kanser olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açan sigara kullanımı, önlenebilir olmasına rağmen, en yaygın bağımlılıklar arasında yer aldığına dikkat çeken Güneş, “Vatandaşlarımız bunu bilmeli ki sigara birçok kötülüğün anasıdır. Özellikle küçük yaşlarda sigaraya başlayan kişilerde ileriki yaşlarda daha kötü alışkanlıklara sebebiyet vermektedir. Sigara özelikle insanoğluna yaptığı en büyük zararlardan bir tanesi de dudak ve yutak kanseridir. Akciğer kanseri ve özellikle katarakt hastalığına da sebep olduğunu gözlerin ileriki yaşlarda kör olmasına sebep oluyor.” dedi.

Sigara içenlerin her zaman bunalım, sıkıntı ve stres içinde olduklarını hatırlatan Güneş, “Sigara içen kişilerde genellikle bunalım, sıkıtı ve stres yaşıyorlar. Hayatlarının kötü bir şekilde ilerlediğini önlemek ve hayatını yaşamak için kesinlikle sigara bırakılması gerekir. Sigara insanlar için moral ve motivasyon değildir. Vatandaşlarımız sağlıklı bir şekilde yaşamaları için yeşil alanlara gitmelerini öneriyoruz. Belediyemizden yeşil alanlar konusuna daha çok önem vermesi gerekir. Yeşil alanların artması oksijen almamızı sağlar.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=