Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV Başkanı Güneş: "Umudumuz yasanın sağlıkta şiddetin önüne geçmesidir"

16 Nisan 2020, 16:01 - Okunma: 1761

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yasayla birlikte sağlık çalışanlarına şiddette cezaların yüzde 50 artırılacağını, bunun sevindirici olduğunu belirten Güneş, sağlık çalışanlarının umudunun yasanın şiddetin önüne geçmek olduğunu söyledi.

Güneş, "İnsanların sağlığı için yıllarını vermiş ve pandemin sürecinde kendini, ailesini düşünmeden halkı için virüsle savaşan sağlık personelinin dört gözle beklediği Sağlık'ta Şiddet Yasası kabul edildi. Yasa, sağlık çalışanlarına şiddette cezaların yüzde 50 artacağını içermektedir. Birçok hastalıkla olduğu gibi bir de hasta veya hasta yakınlarının şiddeti ile mücadele etmek zorunda kalan sağlık personelleri bu yasa ile tüm şiddet örneklerinin önüne geçilmesini ummaktadır." dedi.

Açıklamasının devamında Güneş şunları söyledi: "Tüm sağlık çalışanları adına yasanın kabulü için yakinen ilgilenen Sağlık Bakanı'mıza ve mecliste yasanın kabulü için onaylayan milletvekillerimize tüm sağlık personelleri adına teşekkür ederim. Bu zor süreci en kısa sürede atlatıp, şiddetsiz sağlıklı günler geçirmemiz temennisiyle."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=