Lütfen bekleyin..



Pamukçu: "Uyuşturucu maddi ve manevi kayba sebep olan önemli bir sorundur"

25 Haziran 2020, 15:09 - Okunma: 2135

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "26 Haziran Dünya Uyuşturucu İle Mücadele Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Uyuşturucu kullanımına bağlı zararların, sadece kullanıcı ile sınırlı olmadığını belirten Pamukçu, "Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorundur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önlenebilir ve öncelikli halk sağlığı sorunlarından biri olan uyuşturucu ile mücadele çalışmaları, en üst düzeyde kararlılıkla sürdürülmektedir." dedi.

"Tedavi edilebilir bir hastalıktır"

Uyuşturucu bağımlılığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna işaret eden Pamukçu, "Madde bağımlılığı ile ilgili yardım almak için bize ulaşmak isteyen kişi veya yakınları Müdürlüğümüz Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezine başvurarak danışmanlık ve tedavi hizmeti alabilirler. Danışanlara psikososyal destek, psikoterapi ve grup çalışmaları uygulanarak danışanın iyilik halinin korunması, hane ziyaretleri, sorunların yerinde tespiti ve çözümü ile ilgili hizmet verilmektedir. Bunun yanı sıra aile hekimlerine de danışabilir ve aile hekimlerinden kendilerini bilgilendirmesini ve yönlendirmesini isteyebilirler. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı’na ulaşarak destek alabilirler. Uyuşturucu bağımlılığından korunmanın en iyi yolu aslında hiç başlamamaktır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=