Lütfen bekleyin..



İşsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlanmalı

28 Aralık 2020, 18:50 - Okunma: 2106

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, siyasiler başta olmak üzere Batman’daki yetkililerin işsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlaması gerektiğini belirtti.

Muhammet Şerif Durmaz beraberindeki heyetle, iş sektöründeki STK’lara yönelik başlatılan program kapsamında Genç Askon Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette, HÜDA PAR heyetini Genç Askon Başkanı Serkan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Genç nüfusun çalışma hayatında karşılaştığı sorun ve sıkıntıların konuşulduğu ziyarette, gençlerin geleceğe dair kaygılarının asgari seviyeye düşürülmesi için yapılması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

“İşsizlik en çok gençleri vuruyor”

Ziyarette işsizlik rakamlarıyla ilgili konuşan Durmaz, “Açıklanan işsizlik rakamlarına bakarak her dört gençten biri işsizdir. Üniversite mezunu olup iş bulamayanların sayısı gün geçtikte artmaktadır. Gençlerimiz gelecek kaygısı taşıyor. İşsizlik en çok gençleri vuruyor. Sokağa inip ‘Sizin en önemli sorununuz nedir?’ diye sorduğumuzda, insanların çoğu işsizlik ve ekonomi sorununu dile getirecek. Bu bir sorundur. Sorunun çözümü için atılacak en önemli adım bu süreçte işsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlamaktır.” şeklinde konuştu.

“Pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalı”

Zamların vatandaşları zor durumda bıraktığını söyleyen Durmaz, “Bir yandan pandemi süreci, bir yandan işsizlik, bir yandan zamlar, diğer yandan ekonomik kaygılar. Toplum bu gidişattan mustarip. İşsizliğe bir çözüm üretilemez ise sosyal ve siyasal sıkıntılar kaçınılmaz olur. İşin ehemmiyetine vurgu yaparak şunu diyoruz ki, bir an önce işsizliğe bir çözüm bulunmalı, özellikle diplomalı gençler başta olmak üzere işsizleri iş sahibi yapacak çözümler hayata geçirilmelidir. Var olan sorunları halının altına süpürmek ya da yokmuş gibi davranmak sorunu ortadan kaldırmadığı gibi daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir. O yüzden pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalıdır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=