Lütfen bekleyin..


Abdurrezzak ÇELİK

Zindanda Yusuflar Var-1

04 Mayıs 2018, 22:53 - Okunma: 2664

Seçim arefesinde, ittifakların havada uçuştuğu bir dönemde gariplerin sesi olmaya karar verdik. “...Ne mutlu o gariplere...” sözüne mazhar olan bu yiğitler seçimden seçime gündeme gelmesi utanç duyulması gerekirken olağan hale gelmesi daha da utanç vericidir.

Zindanda gömleği arkadan yırtılan Yusuflar var. Dışarda ise o gömleği yırtan mahluklar... FETÖ mağduru Müslümanlara neden 15 yıldır sağır ve dilsiz kalınıyor? Hakikatler ve o hakikatler içerisindeki ayrılık acısı, sılaya özlem, çoluk çocuğa kavuşma ümidi, anne-babanın bedduası bir kez daha hatırlattı ki zindanda Yusuflar var. Ve dışarıda biz kardeşleri... Evet, biz atmadık kuyuya belki ama hakkıyla el de uzat(a)madık.

Bu manzara karşısında merhum Şehit Seyyid Kutub’un bir sözü var ki, kulaklara küpe, hakikatlere ışık olacak cinstendir. ''Bir toplumda suçlular güçlüyse, Müslümanları zindanlarda arayın.'' Günümüze ışık tutacak bir kandil gibi parlıyor. Rütbe ve yetki olarak devletin en tepesindeki konumunda olan sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan 10-15 yıldır haksız bir şekilde zindanda kalanlar var dedi ama hiç bir kıpırdanma olmadı. Senegal’de biz bu işi yargıya verdik dedi, avukatlar hala bir şey yok diyor.

Gencecik fidanlar olarak girdikleri zindanda yaşlı birer piri fani oldular. Yeni evliler şimdi torun sahibi oldular. Oğul babayı, baba oğulu dışarda görebilmiş değil. Bu haliyle oğul baba olmuş, baba ise dede... üç nesil zindan yollarında böyle ömür tüketti ve tüketmeye devam ediyor.

Mukaddes Abla 15 yıldır Nişanlısını bekliyor! Bu zulme inat, nişanlısını bekliyor izzetlice... Nişanlısına isnat edilen suç ise şeref duyulacak bir cinsten. "Kuran Dersi Vermek".

Hatice Hanım 15 günlük evliyken eşi tutuklandı, 20 yıldır haksız bir şekilde zindanda... üstelik beraat edildiği dosyadan hala cezaevinde. Onun suçu da söylenebilecek bir suç değil bir Müslüman ülkede...

Halime adlı 18 yaşındaki genç bir kızımız da diyor ki, “babamı ben hiç dışarda görmedim. Onlara iftira atıldı. Onlara türlü türlü dosyalar hazırlayan iftira sahiplerinin de gerçek yüzleri göründü ve babalarımızla yan koğuşa konuldular. Ama babalarımıza tekrar yargılanma dahi vermediler.”

Bu yazımızda 3 mahkum ailesini ele aldık. Bir sonraki yazımızda ise Allah kaza bela vermesin 3 mahkum, 3 yiğidi ele alacağız. Allah’a emanet olunuz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1207 gün önce
1319 gün önce
1382 gün önce
1507 gün önce
1542 gün önce
1549 gün önce
1598 gün önce
1634 gün önce
1641 gün önce
1648 gün önce
1731 gün önce
2674 gün önce
3156 gün önce
3192 gün önce
3198 gün önce
3269 gün önce
3345 gün önce
3431 gün önce
3465 gün önce
3494 gün önce
3515 gün önce
3536 gün önce
3550 gün önce
3578 gün önce
3689 gün önce
3761 gün önce
3807 gün önce
3797 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=