Lütfen bekleyin..



Aslan’dan okul ziyaretleri

08 Aralık 2015, 13:13 - Okunma: 4074

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Atatürk Anadolu Lisesi ve Özel Yedi Kardelen Eğitim Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

15 öğretmen ile 272 engelli öğrenciye engel durumuna göre eğitim verilen Özel Yedi Kardelen Eğitim Rehabilitasyon merkezine gelişinde Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ı, Eğitim Merkezi Kurucusu Nusret Kaptanoğlu ve Eğitim Merkezi Müdürü Özge Ceren Türkoğlu karşıladı. Özel Yedi Kardelen Eğitim Rehabilitasyon merkezi ile ilgili Yöneticilerden bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Aslan, sınıfları tek tek gezdi öğrencilerle sohbet etti öğretmenlerinden bilgi aldı. 
Sevgili çocuklarımızın engelli olmaları onların tercihi değil diyen, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan; “ Bu durum Yüce Allah’ın bir lütfu. Öğretmenlik zor bir meslek, sizin engelli olan sevgili çocuklarımıza öğretmenlik yapıyor olmanız, daha fazla sabır gerektiriyor. Engelli çocuklarımızı eğitirken onlara daha çok sevgiyle yaklaşacağız, unutmayalım ki, çocuklar gönül dilini çok iyi ve güzel bir şekilde anlamakta. Bizde gönülden sevgimizi onlara hissettireceğiz ve göstereceğiz. Bu özel çocuklarımızla ilgilenmek, onları eğitmek, iki cihanda mükâfatı olan bir kazanım. Onları sabırla eğitmek gerekiyor, bu azmi de siz değerli öğretmenlerin gözlerinde görüyorum” dedi. 
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Atatürk Anadolu Lisesini ziyaret etti, okulu gezdi öğretmenlerle bir araya geldi. 

"Birden fazla yabancı dil öğrenin"

Atatürk Anadolu Lisesi’ne gelişinde Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ı, Okul Müdürü Hamdin Aslan karşıladı. Okul ile ilgili okul müdüründen bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Aslan, Okulu gezdi öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere mutlaka bir hedefiniz olmalı ve hedefinize ulaşmanız için çok çalışmalısınız diyen Aslan, birden fazla yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti. Aslan daha sonra öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerle bir araya geldi.
Öğretmenlik onurlu bir meslek diyen, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan; “Bu onurlu meslek denilebilir ki zordur, ama zoru başarmak ve fark yaratmak durumundayız. Öğretmen toplumun manevi mimarıdır ve insan yetiştiren yegâne meslektir. Öğretmenlik mesleğini severek yapacağız, sevgimizi hissettireceğiz, sevgimizi hissettirmediğimiz öğrenciye bir şey veremeyiz. Nitelikli, eğitimli ve değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek hedefimiz olmalı, hep birlikte bu hedefi gerçekleştireceğiz. Önem verdiğim projelerden biri de, değişik okullardan gelecek olan öğretmen arkadaşlarla, beyin fırtınası yapacağımız ‘Öğretmen Buluşmaları Projesi’dir. Batman’da eğitimin seviyesini hep birlikte özveriyle çalışarak yükseltirken, aynı zamanda kendisine, ailesine, toplumuna ve ülkesine, faydalı nesiller yetiştirmek hepimizin ortak hedefi olmalıdır” diye konuştu. 
Aslan konuşmasının ardından öğretmenlerin öneri ve taleplerini dinledi, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. (batmanbasin.com)  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=