Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan ‘Mevlid Kandili’ mesajı

21 Aralık 2015, 15:10 - Okunma: 2215

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, tüm Müslümanların Mevlid Kandili’ni kutladı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin 1490’ıncı yıldönümü münasebetiyle, kutlama mesajı yayımlayarak, Peygamberin davasına sahip çıkmanın önemine işaret etti.
HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından yayımlanan kutlama mesajında; Mevlid Kandili'nin tüm İslam Aleminde uyanışa, kardeşliğe, birliğe, zulme karşı ortak mücadeleye ve tüm insanlığa hayırlar getirmesine vesile olması temennisinde bulunuldu.
Hz. Peygamberin doğumunun Allah’ın insanlığa en büyük nimetlerinden birisi olduğuna işaret edilen açıklamada,“Günümüz insanı O’nun ahlakı ve sünnetine, örneklik ve rehberliğine, manevi önderliğine ihtiyacı vardır. Kan, şiddet, kanlı planlar ve savaşların pençesinde inleyen insanlık; kin nefret ve intikamı; sevgi, muhabbet ve rahmete dönüştüren sevgili iki cihan Peygamberimizin sıcak soluğuna, rahmet yüklü mesajına her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır.” denildi.
Müslümanlar açısından Peygamberin hayatına dair edinmeleri gereken dersin Peygamberi anlamak, anlatmak ve sünnetini yaşamak olduğu belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:
“Bugünler vesilesiyle maksadımız, Peygamberimizi anlamak ve anlatmak olmalıdır. O’nun evrensel olan risaletini, yüksek ahlakını, faziletini, adalet ve doğruluğunu hatırlamak ve bunları hayatımızda uygulamaya gayret etmek olmalıdır. Çünkü Yüce Allah’ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yolu, Hz.Peygamber’e uymak, O’nun ahlakıyla ahlaklanmak ile olacaktır.”
Mesajda son olarak; Mevlid kandilinin tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olması temenni edilirken, idrak edilen Mevlid Kandilinin tüm İslam âleminde uyanışa, kardeşliğe, birliğe, zulme karşı ortak mücadeleye ve tüm insanlığa hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=