Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan Miraç Kandili mesajı

03 Mayıs 2016, 09:51 - Okunma: 2037

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Miraç Gecesinin İslam âlemine ve tüm insanlığa vahdet, birlik, bereket ve huzur getirmesi temenni edildi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, yarın gece idrak edilecek Miraç Kandili ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Miraç'ın verilen mücadelenin ve gösterilen sadakatin mükâfatı olduğu belirtilen açıklamada,, "Peygamber Efendimiz (sav) tebliğ görevine başlayınca, müşrikler de şiddet ve saldırılarına başlamıştı. Müslümanlara ambargo uygulayıp, onlara işkence etmeye başlamışlardı. Aynı yıl içerisinde İslam'ın iki büyük destekçisi olan amcası ve hanımı vefat etmişti. Mekke'de yapılan zulüm ve işkenceden dolayı, İslam'ı daha rahat tebliğ etmek ve İslam için bir üs bulmak gayesiyle gittiği Taif'te, ayak takımı tarafından yapılan hakaretlerden dolayı üzülen, bunca zorluk ve sıkıntılara karşı göğüs gererek Rabbine gösterdiği sadakatin karşılığında kendisine ve ümmetine verilen bir mükâfattır." denildi.
 Miraç mucizesinin ayet ve hadisle sabit olduğu dile getirilen açıklamada, “Bu mucize karşısında Müslümana düşen görev, onu tereddütsüz bir şekilde tasdik eden Hz.Ebubekir gibi tasdik ederek, iman etmektir" ifadeleri kullanıldı.

Bu hayırlı gecede Allah'a tevbe ve istiğfarda bulunulması gerektiğine dikkat çekilen mesajda, “Bu geceyi gafil geçirmeyelim. İslam âleminin bulunduğu bu durumdan kurtulması, Müslümanların arasındaki kin ve nefretin kalkması, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sağlanması için Allaha dua ve yakarışta bulunalım." denildi.

Mesajın sonunda  “Hz. Peygamber'in (sav) Allah'ın (cc) dergahından pek çok ilahi hediye ile döndüğü Miraç mucizesinin gerçekleştiği bu mübarek gecenin, İslam alemine ve tüm insanlığa vahdet, birlik, bereket ve huzur getirmesi temennisi ile sizlerin ve İslam ümmetinin Miraç kandilini tebrik ederiz." ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=