Lütfen bekleyin..



Camilerde mukabele başladı

06 Haziran 2016, 18:20 - Okunma: 2568

Camilerde başlayan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Ramazan'ın birinci gününde halk, yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan Mukabele sünneti, bu yılda büyük bir ilgi ve yoğun bir teveccüh ile başladı.

Kur’an-ı Kerim ayı olarak bilinen Ramazan'da, Batman'daki neredeyse bütün camilerde en az bir vakit okunan mukabeleye halk, yoğun ilgi gösteriyor.

Genellikle merkez camilerinde öğle namazı sonrası okunan mukabelelere, küçük, büyük herkesin yoğun ilgi göstermesi gözden kaçmadı.

Camilerde imamlar ve hafızlar Kur'an-ı Kerim'i sesli olarak okurken, mukabeleye katılan cemaat ise cüzleri sessiz olarak takip ediyor.

Mukabele hakkında bir değerlendirmede bulunan Batman merkez Ulu Camii İmam Hatibi Abdullah Sav, her yıl Ramazan ayında öğle namazı sonrasında mukabele okuduklarını belirterek, "Bu Gün itibarıyla Ramazan ayı girmiş bulunuyoruz. Ramazan ayı rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır. Bu ayda en büyük ibadetlerden bir tanesi de mukabeledir. Ramazan ayı ayrıca Kur'an ayıdır.  Malumunuz mukabele Hz. Muhammed (sav) ile Cebrail (as)’nin karşılıklı Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlamıştır. Peygamber Efendimizin(sav) bu sünnetini 14 asırdan beri camilerimizde de idrak ediliyor. Bizlerde Batman Merkez Ulu Camii'nde her Ramazan cemaatimizle birlikte öğle namazından sonra mukabele okuyoruz. Çok güzel ve yoğun bir ilgi var. Mukabelemize gençler yaşlılar her yaştan katlım oluyor. Kur’an-ı Kerim’i zayıf ve tecvidi bozuk olanlarda bizi takip edip noksanlıklarını gideriyorlar.” dedi.

Üç senedir Batmanlı genç hafızların mukabelede Kur’an-ı Kerim okuduklarını belirten Sav, son olarak şunları söyledi: “Hafızlarımız mukabelemize iştirak ediyor ve bizlerde onlardan istifade ediyoruz. Bu vesileyle her gün öğle namazından sonra mukabeleyi okuyacağımızı da duyurmuş olalım.” camilerde-mukabele-basladi.jpg

camilerde-mukabele-basladi-001.jpg

camilerde-mukabele-basladi-002.jpg

camilerde-mukabele-basladi-003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=