Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Midyat’taki saldırıyı kınadı

09 Haziran 2016, 00:36 - Okunma: 2276

HÜDA PAR Genel Merkezi yayımladığı basın açıklamasıyla Midyat’ta gerçekleşen bombalı saldırıyı sert bir dille kınadı.

Mardin’in Midyat ilçesinde bombalı araçla düzenlenen saldırıyla ilgili bir basın açıklaması yayımlayan HÜDA PAR Genel Merkezi, terör eylemi olarak gördükleri saldırıyı şiddetle kınadı.

Yayımlanan basın açıklamasında, “Bugün saat 10.50 sıralarında bomba yüklü araçla Midyat ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir saldırı düzenlendi. Son alınan bilgilere göre saldırıda 2'i polis 2'si sivil 4 kişi hayatını kaybetmiş, 40’a yakın insanımız da yaralanmıştır. İnsanların yaşam alanlarının hedef alındığı ve hayatlarına kast edildiği bu bombalı saldırıları lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.” denildi.

Masum insanların ölümüne neden olan bu tür olayların terör eylemi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Gerek dün İstanbul’da gerekse de bugün Midyat’ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda en fazla zarar gören yine masum sivil halkımız olmuştur. Kalabalıkların içerisinde bomba patlatmayı, masum insanların ölümü veya yaralanmasıyla neticelenen bu tür saldırıları, terör ve anarşi eylemi olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Hedef ne olursa olsun bu tür şiddet eylemlerinin bir yol ve yöntem olarak benimsenmesini, yaşam alanlarında bombalar patlatılmasının hiç bir haklı gerekçesi olamaz.”

Yayımlanan açıklamanın sonunda, “Bu mübarek Ramazan ayında halkımıza yaşatılan bu acıların son bulmasını umuyor, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara şifa dileklerimizi yineliyoruz.” denildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=