Lütfen bekleyin..



İHL'de Fen ve Sosyal Bilimler de okutulacak

14 Temmuz 2016, 00:10 - Okunma: 3799

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu seçilen Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, bundan sonra mesleki derslerin yanında Fen ve Sosyal Bilimler programlarının da okutulacağı belirtildi.

Geçen yıl eğitime başlayan TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okulu oldu. Gültepe Mahallesinde bulunan okul bundan sonra Batman TP Fatıma Zehra Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak eğitim verecek.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 11 İmam Hatip Lisesi proje okulu olarak belirlendi. Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin de bulunduğu birkaç ilde daha proje İmam Hatip Liselerine onay verildi.

Proje okulu statüsü kazanan TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tanıtım programı tertiplendi. Program kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, Okul Müdürü Abdurrahman Yakut, yerel ve ulusal basın kahvaltıda bir araya geldi.

Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yeni eğitim-öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimleri programı uygulanacağı belirtildi.

“Batman’a hayırlı olsun” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu statüsü kazandı, proje okulumuzda fen ve sosyal bilimler liselerinin programı uygulanacak. Türkiye’de sayılı, Batman’da tek olmak üzere, ilimize ve bölgemize hitap edecek olan Proje okulumuza, ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kurtaran, "İlimizde bina, konum, yapı olarak en seçkin okulumuz olan Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisemiz proje okul kapsamına alındı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Fatıma Zehre Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile beraber Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesini de proje okul olarak telif etmiştik. Bu okulumuz bu sene Bakan Bey tarafından uygun görüldü. İnşallah başka proje okullarımızın da olmasını temenni ediyoruz. Bu okulumuzun proje okul olması Batman'da artık 2'nci bir Fen Lisesi ve 2'nci bir Sosyal Bilimler Lisesinin daha olması demektir. bu okulumuzda Fen Ve Sosyal Bilimler Liselerinin programlarını uygulayacağız. Bu ciddi bir avantaj. Öğrenci ile velilerin en çok tercihleri Fen Ve Sosyal Bilimler Liseleridir. Türkiye'de en popüler okullar bunlardır. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü de bu konuda imam hatip okullarımızda, imam hatip programının yanı sıra fen ve sosyal bilimler programları da bu okulumuzda uygulanacak."ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran basınla beraber okulu gezdi. (MSait Çelik - İLKHA)

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=