Lütfen bekleyin..



Bu seneki meyve ve sebze fiyatları sevindiriyor

27 Haziran 2015, 15:17 - Okunma: 2268

Bu sene havaların bol yağışlı olmasından dolayı bolca ürün vererek tezgâhlarda yerini alan sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüş vatandaşları sevindiriyor.

Batman’da bu sene bol yağışlardan dolayı manav tezgâhlarında yerini alan meyve ve sebzelerin bolluğu dikkatlerden kaçmadı.

Geçen sene 30 Mart günü Türkiye genelinde yaşanan don olayı, henüz dalında yeni açılan meyveleri çürütmüştü. Bu sene yağışların bol olmasından dolayı yaz ürünleri olan kiraz, kayısı, erik, şeftali, domates, patlıcan, biber ve salatalık fiyatlarındaki düşüş vatandaşları sevindirdi.

Havaların yağışlı ve bereketli geçmesinden dolayı meyve ve sebze fiyatlarında düşüş olduğunu belirten manav Halil Kardaş, “Geçen sene 30 Mart’ta don vurması sonucu sebze ve meyvelerin fiyatları yükselmişti. Bu sene de havaların bol yağışlı ve bereketli geçmesinden dolayı tam tersine fiyatlarda iniş meydana geldi. Bu yüzden vatandaşlar sebze ve meyve alırken cepleri yanmıyor. Buna hem vatandaşlar hem de biz seviniyoruz. Sebze ve meyveler Mardin, Malatya, İzmir, Manisa, Mersin ve Afyon’dan Batman sebze-meyve haline geliyor oradan alıyoruz.” dedi.

“Bu sene fiyatları yüksek olan limon ve sarımsaktır”

Geçen sene ve bu seneki meyve ve sebzenin tezgâhlardaki fiyat değişikliklerini aktaran Kardaş, “Kiraz geçen sene 5-6 TL iken bu sene 1,5-3 TL, karpuz geçen sene 1,5-2 TL iken bu sene 50-60 kuruş, kayısı geçen sene 6 TL iken bu sene 2-3 TL’dir. Bu sene meyve ve sebze arasında fiyatları yüksek olan limon ve sarımsaktır. Limonun fiyatı 5 TL ile 6 TL arası değişirken sarımsağın ise fiyatı 6 TL ile 7 TL arası değişiyor.” şeklinde konuştu.

Yerli sebze ve meyvenin piyasaya çıkmasıyla fiyatlarda daha da iniş olacağını belirten Kardaş, “Bütün ürünlerimizde daha yerliler gelmemiş. Yerli meyve ve sebzeler piyasaya çıkmasıyla fiyatlarında iniş devam edecektir. Bu sene bütün meyve ve sebzelerde bolluk var. En geç bayram sonrasına kadar Batman’ın üretimi olan domates, patlıcan, karpuz, kavun ve üzüm piyasaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.   (M.Sait Çelik – İLKHA)

Etiketler : sebze, meyve
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=