Lütfen bekleyin..



'İnsan ve Kimlik' konulu seminer

09 Aralık 2016, 01:50 - Okunma: 3328

Batman’da, Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 'İnsan ve Kimlik' konulu seminer verildi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürlüğü tarafından yurtlarda kalan öğrenciler yönelik 'İnsan ve Kimlik' konulu bir konferansta düzenlendi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampus konferans salonunda 'Bilgiden Bilince' konferansları kapsamında Por. Dr. Mehmet Fidan'ın sunumuyla 'İnsan ve Kimlik' konulu seminer verdi.

Seminere; Konya Selçuk Üniversitesi Por. Dr. Mehmet Fidan, Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Alaettin Onur, Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, Batman Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu, üniversite hocaları ve öğrenciler katıldı.

Program Kredi Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürlüğü adına Kadri Gümüş’ün açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasını ardından 'İnsan ve Kimlik' konulu semineri veren Por. Dr. Mehmet Fidan, insanların kişilik analizinin 9 farklı karaktere olduğunu dile getirdi.

İnsanların çok farklı karakterlere sahibi olduğunu söyleyen Fidan, "İnsanlar mükemmeliyetçi, yardımsever, başaran, trajiromantik, gözlemci, sadık sorgulayıcı, ehlikeyf, lider ve arabulucudurlar. Kişiliklerimizi biliyor muyuz? İnsanoğlunun en çok zorlandığı kısım kendimizi tanımadan başkasını tanımayla uğraşıyoruz. Anlamak ve anlaşılmak, bizler hep anlaşılmakla uğraşıyoruz." dedi.

Fidan, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Mükemmeliyetçi tipler her şeyi mükemmel isterler. Kendi üzerlerinde olduğu gibi başkalarına da müdahale ederler. Yardımsever tipler, yardım konusunda kendileri kadar başkalarına da yaparlar. İnanılmaz yardımseverdirler ve bunu hayatlarına bir şekil olarak belirlerler. Başaran tipler, başarıyı sevenler bunlar hayatlarında bir şey belirlemişler o da başarmaktır. Trajiromantik tipler, günü gününe belli olmaz. Bir gün çok mutlu bir gün çok üzgündürler. Gözlemci tipler, akademisyenlerin çoğu bu tiplerdir. Gözleme önem verirler. Hayatı ve seni gözlerler ondan sonra arkadaşlık kurarlar. Sadık sorgulayıcı tipler, bunlarda her şeyi sorgularlar. Önce bir sorgular ve hep sorgular. Ehlikeyf tipler, dünya umurlarında değildir. Lider tipler, bu tipler ülkemizde çoktur. Bunlar hep önde giderler fakat dinlemeyi çok sevmezler. Arabulucu tipler, gerçekten barışçıldırlar. Arayı bulmayı severler. Hayatı da severler hayat onlar için güzeldir." (M. Sait Çelik - İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=