Lütfen bekleyin..



“HDP’ye oy çıkmayacağını anlayınca PKK devreye girdi”

09 Temmuz 2015, 21:11 - Okunma: 2888

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Uzundere köyü sakinleri, seçim öncesi bazı HDP’lilerin sık sık köylerine gelip propaganda yaptıklarını ve kendilerine oy çıkmayacağını anlayınca gece yarısı eli silahlı bir grup PKK’lıyı köylerinden geçirerek, gözdağı vermeye çalıştıklarını iddia etti.

HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’da halktan zorla oy almak için oluşturduğu ‘ikna komisyonu’ dediği kişilerin eli silahlı PKK’lılar olduğu ortaya çıktı.

Hasankeyf ilçesine bağlı Uzundere (Vezriné) köyü sakinleri, seçim öncesi Hasankeyf’te ikamet eden bazı HDP yöneticilerinin sık sık köylerine gelip propaganda yaptıklarını söyledi. Köylüler, HDP’lilerin kendilerine oy çıkmayacağını anlayınca gece yarısı ‘ikna komisyonu’ dediği eli silahlı bir grup PKK’liyi köylerine indirdiğini ileri sürdü.

Köy sakinleri, köyden gelen silahlı PKK'lilerin kendilerini halka göstererek adeta gözdağı verdiklerini belirtti. Silahlı PKK'lilerin köyden geçirilmesinden bir gün sonra HDP'lilerin yeniden köye geldiklerini ifade eden köy sakinleri, gelen HDP'lilerin adeta halkı tehdit ederek, "HDP barajın altında kalırsa buralar karışacak. Buralar karışırsa kimseyi kurtaramayız. Artık herkes kendi hesabına baksın.” dediğini belirttiler.

Yapılan tehditler sonucu önceki seçimde az olan HDP oylarının bu seçimde biraz da olsa arttığını dile getiren köy sakinleri, HDP’nin bu yöntemi tüm çevre köylerde uyguladığını söyledi.

Silahlı grupları köyden geçirip halkı korkuttular”

Seçim öncesi köylerinde yaşanan olayı anlatan köy sakinlerinden Said Maviş, “Seçime birkaç gün kala HDP adına çalışan bir ekip üst üste birkaç gün köye geldiler. Köylülere, ‘oyunuzu bize verin’ diyerek propagandalarını yaptılar. Baktılar ki, köylülerden kendilerine olumlu bir sonuç çıkmayacak bir gece yarısı saat 00.00’de ‘ikna komisyonu’ adı verdikleri silahlı grupları köyün içinden geçirip gövde gösterisi yaptılar. Bu da köylülerin üzerinde büyük bir etki yaptı. Ondan sonra oylarını artırdılar. Halk, ‘ikna komisyonu’ adı verdikleri silahlı gruplardan korktukları için oy verdiler.” dedi.

‘HDP barajın altında kalıp buralar karışırsa kimseyi kurtaramayız’

Silahlı PKK'li grubun köyden geçirilmesinin ardından HDP’lilerin yeniden köylerine geldiğini söyleyen Maviş, “Gelen HDP'liler, köylülere, ‘HDP barajın altında kalıp buralar karışırsa kimseyi kurtaramayız. Artık herkes kendi hesabına baksın’ demişler. PKK’lılar bu civarda gitmedikleri köy kalmamış. Oy oranlarına baktığımızda yüzde 200 artıran köyler var. Bu durup dururken olmadı. Duyduğumuz kadarıyla ‘ikna komisyonu’ dedikleri bu silahlı gruplar, bu köylerin hepsini gezmişler. Gece yarısı köylerden geçip bir şekilde bir gözdağı vermişler.” şeklinde konuştu.

“Devlet bu bölgeyi onlara teslim etmiş”

Devletten beklentilerinin vatandaşını koruması olduğunu sözlerine ekleyen Maviş, şunları kaydetti: “Devlet kendi görevini yapsın ve vatandaşı korusun. Seçimlerde sandıkları güvenli bir yere götürsün ve insanlar rahat bir şekilde oy kullanabilsinler. Ama devlet bu bölgeyi onlara teslim etmiş. Milletin elinde bir şey yok ki onlara karşı savunmasını yapsın. Onlarda mecburen onlara uymak zorunda kalıyor.”

“Köylüler korkudan HDP’ye oy verdi”

Bir diğer köy sakini Bilal Tutuman ise, köylülerin eli silahlı PKK’lilerin korkusundan HDP’ye oy verdiğini belirterek, “Hasankeyf’ten bir grup HDP’li seçim çalışması için civar köylere gittikleri gibi bizim köye de geldiler. Oy talebinde bulunuyorlardı ama kimse onlara yanaşmıyordu. Kendilerine oy verenler vardı ama bu sayı çok azdı. Seçime 3 gün kala silahlı PKK’liler köyden geçerek köylülere gözdağı verdiler. Yanı başımızdaki bir köyden 15 yıldır BDP’ye en fazla 10-15 oy çıkıyordu ama bu sene onlara 80 oy çıktı. Bir başka köyde her seçimde en fazla BDP’ye 20 oy çıkıyordu ama bu sene 85 oy çıktı. Millet korkudan onlara oy verdiler. Köylüler korkudan kendilerine oy verdiklerini söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Köylüler, güvende olduklarını anladıkları ve seçim sandıklarının güvenilir bir yerde olması takdirde HDP’ye kesinlikle oy vermeyeceklerini söyledi.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Etiketler : HDP, baskı, silahlı pkk'liler
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=