Lütfen bekleyin..



34 öğrencide zehirlenme şüphesi

06 Mart 2017, 21:04 - Okunma: 3444

Batman’ın Kozluk ilçesi Çayönü İlköğretim Okulunda yemek sonrası mide bulantısı ve kusma şikâyeti sonrası 34 öğrenci Kozluk Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde eğitim gören 34 ilköğretim okulu öğrencisi, yemek sonrası mide bulantısı ve kusma şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesi Çayönü İlköğretim Okulunda yemek sonrası mide bulantısı ve kusma şikâyeti sonrası 34 öğrenci Kozluk Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Köy servisleri ile Kozluk Devlet Hastanesi acil servisine getirilen öğrenciler, kontrolden geçirildikten sonra serum tedavisi uygulandı.

Acil serviste yataklar yetersiz kalınca, öğrenciler müşahede odalarındaki yataklara ve koridordaki oturaklarda serum tedavisi gördü.

Öğrenci velileri hemen hemen her eğitim-öğretim döneminde bu ve buna benzer görüntülere tanık olduklarını belirterek, söz konusu yemek dağıtım şirketlerinin yeterince denetlenmediğini, yetkililerin bu soruna el atması gerektiğini ifade ettiler.

Okullarda dağıtımı yapılan yemeğin yemek şirketi tarafından dağıtıldığı ve her öğün numune alındığını açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, numuneleri tahlile gönderdiklerini, bir sıkıntı çıkması halinde gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını bildirdiler. (İLKHA)


zehirlenme-suphesi.jpg

zehirlenme-suphesi-001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=