Lütfen bekleyin..



"İdlib'deki katliamın nedeni ümmetin bir araya gelmemesidir"

05 Nisan 2017, 20:34 - Okunma: 1879

Batman'da basın mensuplarıyla bir araya gelen HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, İdlib'deki katliamın nedeninin İslam ümmetinin sorunlarını bir arada çözmemesinden kaynaklandığını belirtti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, gazetecilerin sorularını cevapladı.

 Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Şahin, bunun İslam coğrafyası içerisinde emperyalistlerce yaşatılan katliamlardan sadece biri olduğunu belirtti.

Şahin, "İdlib'de yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, yüzlercesinin de yaralandığı bir gerçeklik var. Bu hepimizin yüreğini parçalayan bir durumdur. Hama, Humus, geçmişte Halepçe ve bugün bu İdlip'de yaşanan katliamlar maalesef ümmetin çaresizliğini gösteriyor. Sebep ümmetin bir araya gelip, kendi sorunlarını kendi aralarında çözme iradesini gösterememesidir. Biz hep şunu dedik: Emperyalistlerin elini içimizden çekelim. Kendi sıkıntı ve sorunlarımızı Müslümanlar olarak kendimiz halledelim. Biz bunu yapma iradesi gösteremezsek Amerika, Avrupa, Rusya ve diğerleri bizim hayrımızı, iyiliğimizi istemeyecek, kardeşlerimizi katletmeye devam edeceklerdir." dedi.

İslam ülkelerinin birlik olması halinde sıkıntılarının önemli ölçüde hallolacağını vurgulayan Şahin, bölgede de çukur ve barikat siyaseti üzerinden şehirlerin harap edildiğini ve halkın sağduyulu yaklaşımının yaşanacak büyük faciaları engellediğini ifade etti.

"Çare Müslüman ülkelerin bir araya gelmeleridir"

Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Batman'ımız başta olmak üzere bölgede birçok ilde halkımız bu durumu kabul etmedi ve çukur siyasetine müsaade etmedi. Batman güzel bir örneklik sergiledi ve bunun neticesinde Batman bu süreyi kayıpsız geçirdi. İnsanlarımız, gençlerimiz ölmedi. Dükkânlarımız yakılmadı, yıkılmadı. İşte ümmet coğrafyasının bütününde aslında bu irade sağlanabilirse Müslüman ülkelerin, halkların sıkıntılarının çoğu hallolacak. Çare, Müslüman ülkelerin bir araya gelip, bir konsensüs oluşturmaları ve kendi sorunlarını kendi aralarında halletme iradesini göstermeleridir."

16 Nisan halkoylamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şahin, referandumda 'evet' demelerinin sebebiyle ilgili, "Referandumda 'evet' dememizin birçok sebebi var. Bunların en önemlisi ise Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulmasının önündeki engellerin kalkması için belki bir ön adım olur. Şu ana kadar 18 defa değiştirilen anayasa bu değişiklikle beraber 19'uncu kez değiştirilmiş olacak ancak buna rağmen darbe anayasasının ruhu muhafaza edilmektedir. Bu maddeler geçerse halkımız için inşallah hayırlı olur diye düşünüyoruz. Bu yüzden de 'evet' diyoruz. Parti tabanımız partisinin aldığı bu kararın arkasındadır. Sandığına gidecek ve oyunu 'evet' olarak kullanacak." şeklinde konuştu.

 "Halkı kutuplaştırmaya gerek yok"

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'tun yaptığı açıklama hakkında Şahin, 'evet' diyenlerin makul gerekçelerinin olduğu gibi 'hayır' diyenlerin de kendilerince makul gerekçelerinin olduğunu ve insanların tercihleri yüzünden hedef haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Şahin, "Bunu farklı alanlara çekmeye gerek yok. Halkı kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya gerek yok. Sonuç ne olursa olsun saygıyla karşılamak lazım. Özellikle son zamanlarda CHP'den gelen bazı beyanatlar maalesef vahim denecek bir noktaya doğru gidiyor. Tarihte CHP'nin yaptığı Dersim, Zilan katliamları var. Mütedeyyin insanları, âlimleri, şeyhleri darağaçlarında astığı bir gerçeklik var. Bu beyanatlardan anlaşılıyor ki her ne kadar 'Değiştik, değişiyoruz.' dense de aslı itibariyle zihin kodlarında değişen bir şey yok. Bunu tasvip etmiyoruz, buna karşıyız. Referandum nasıl neticelenirse neticelensin anlayış ve saygıyla karşılamak lazım." ifadelerini kullandı.

"Kenar mahallelere de hizmet gitmeli"

Batman'la ilgili bütün eksiklik ve sıkıntıları takip ettikleri bilgisini veren Şahin, "Belediyeye, Valiliğe ve diğer kurumlara düşen işlerle ilgili olarak yaptığımız araştırmalar ve yayımladığımız raporlarımız var. Gerek belediye gerekse diğer kurumlar bize başvurmaları durumunda hazırladığımız raporları kendileriyle paylaşabiliriz. Batman'ın birçok sıkıntısı var. Biz bunların takipçisiyiz. Kayyum atanmadan önce belediyenin hizmetleri göz önündeydi. Kayyumdan sonra özellikle ana arterlerde bazı hizmetler yapıldı fakat istiyoruz ki kenar mahallelere de bu hizmetler gitsin. En ücra mahallelerde kalan Batmanlıların da bu hizmeti görmeye hakkı vardır." dedi.

"Batman'da istihdam alanlarının oluşturulmasını istiyoruz"

Şehrin en büyük sıkıntılarından birinin de işsizlik olduğuna dikkat çeken Şahin, bunların çözümüne ilişkin bazı önerilerde bulunarak, şunları söyledi: "Devlet ile PKK arasında yaşanan çatışmanın şehirlere taşınmasıyla birlikte Batman'da büyük bir işsizlik sıkıntısı başladı. Esnaf iş yapamıyor. Bu anlamda ilgili kurum ve yetkililere çağrımız şudur: Bölgeye ve özellikle Batman'a yatırımların yapılması, istihdam alanlarının oluşturulması için pozitif bir ayrımcılığın sağlanması gerekir. Esnafın devlete olan borçları silinmeli, KOBİ'lere verilen destekler bütün esnafa da verilmelidir. Esnafa faizsiz destekler sağlanmalıdır."

Teşkilat olarak bölgelere ayırdıkları Batman için bölge koordinatörlükleriyle sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Şahin, "Mahalle yönetimlerimizle de sıklıkla bir araya geliyoruz. Bütün halkımızın kapısını tek tek çalacağız. Batman'ımızın daha güzel bir noktaya gelebilmesi için bütün ekiplerimizle halkımızın hizmetinde olacağız." diye konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=